kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Okyanus davası başladı

Nazan ERDEM/ADANA/SABAH
Giriş Saati : 04.05.2009 16:56
Güncelleme : 04.05.2009 23:41
Yeni Haber
Aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Okyanus şirketler grubu yönetim kurulu başkanı Nusret Argun'un da bulunduğu 45'i tutuklu, 234 sanığın yargılanmasına başlandı...
Konya'da Okyanus Şirketler Grubuna yönelik yapılan operasyonla yakalanan ve haklarında dava açılan aralarında Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan ve Okyanus Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nusret Argun'un da bulunduğu 45'i tutuklu 234 sanığın yargılanmasına Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Tutuklu sanıkların adliyeye getirilmesi sırasında toplanan yakınları, rektöre ve diğer sanıklara sevgi gösterisinde bulundu.

İDDİA ASILSIZ

Sanık sayısının fazla olması nedeniyle 1.Ağır Ceza Mahkemesi Salonu'nda görülen davanın ilk duruşmasına sadece tutuklu sanıklar getirilirken, yer darlığı nedeniyle, gazeteci ve izleyiciler alınmadı. Mahkeme heyeti, 45 tutuklu sanığın kimlik tespitini yaptıktan sonra, iddianameyi ana başlıklarıyla sanıkların yüzlerine okudu. İlk olarak dinlenen Kahramanmaraş Teşhis Sağlık Limitet Şirketi ortağı Radyoloji Uzmanı Bekir Börekçi, Mahkeme Başkanı'nın yapılan 3 ihale ve telefon görüşmelerini sorması üzerine, "İhaleye ortak oluşum olarak girdik. Başka firmaları engelleme durumumuz söz konusu olamaz. Çünkü başka teklif veren olmamıştı. İhaleden sonra yaptığım telefon görüşmeleri sanki ihale öncesi yapılmış gibi suçmuş gibi yansıtılmış. İddialar asılsız. Beraatımı istiyorum" dedi. Duruşma'ya öğlenden sonra devam edilmek üzere ara verilirken, duruşmanın ara verilmeden 1 sürmesi bekleniyor.