kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
4 Mayıs 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Öcalan ameliyat edildi

AJANSLAR
Giriş Saati : 04.05.2009 17:22
Güncelleme : 04.05.2009 23:41
Yeni Haber
Bölücübaşı Abdullah Öcalan tutuklu bulunduğu İmralı'da ameliyat edildi. Öcalan'ın kafasında oluşun üç yağ bezesi görevlendirilen 6 uzman hekim tarafından cezaevinde ameliyatla alındı. Operasyonun gizli tutulmasını isteyen Öcalan'ın, ameliyat öncesi avukatlarına bile konudan bahsetmediği ortaya çıktı.Abdullah Öcalan, başındaki şişlikler nedeniyle 2 hafta önce ameliyat edildi.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ameliyat edildiği yönündeki iddialarla ilgili, "Küçük bir ameliyat geçirdiğini öğrendik." dedi.

İmralı'da tutuklu bulunan teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın ameliyat olduğu yönündeki iddialara, DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş açıklık getirdi.

Olayın basına yansıması ile böyle bir sağlık operasyonundan haberdar olduğunu belirten Demirtaş, "Biz de basından öğrendik. Küçük bir ameliyat geçirdiğini öğrendik. Daha önce de zaman zaman ciddi sağlık sorunları yaşadığı ve değişik tedavi yöntemleri yapıldığı şeklinde açıklamalar oluyordu. Biz de basından küçük bir ameliyat geçirdiğini ve operasyonla ilgili sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik." diye konuştu.
Kendilerinin de ameliyattan bilgilerinin olmadığını anlatan Demirtaş, doktorların Adalet Bakanlığı'nın izniyle gidip ameliyat gerçekleştirdiğini söyledi.

Demirtaş, "Bizim de bilgimizin olması söz konusu değildir. Oradaki sağlık koşulları ve tıbbi imkânlar nedir bilmiyoruz. Tabi ki oradaki koşulların yeterli olup olmadığı doktorların yapması gereken bir değerlendirmedir. Ama bir cezaevinde ameliyatın gerçekleştirilmesi her açıdan bizce tartışılması gereken bir konudur." ifadelerini kullandı.