kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Tarım Kredi otomasyona geçti

AA
Giriş Saati : 03.05.2009 10:29
Güncelleme : 03.05.2009 19:38
Yeni Haber
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri 25 milyon dolarlık projeyi uygulamaya koyarak otomasyonda web tabanlı merkezi sistemine geçti.

Henüz merkez birliği, 8 bölge birliği ve 803 birim tarım kredi kooperatifinin dahil edildiği sisteme, 2009 yılı Haziran ayı itibariyle tüm bölge birliği ve kooperatiflerin geçmesi için çalışmalar ise hızla devam ediyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin yeni otomasyon sistemine geçmesi konusunda uzunca bir süredir devam edilen çalışmalar için yaklaşık 25 milyon dolarlık bir harcama yapılacak. Çiftçilerin merkez ve ilgili birimlerle iletişimin daha sağlıklı yapılarak tarımsal verimin artırılması amacı ile başlatılan proje sonrasında, 8 Nisan 2009 tarihi itibariyle merkez birliği, 8 bölge birliği ve 1861 tarım kredi kooperatifinden yüzde 43;ü yeni otomasyon sistemi arasında iletişim otomasyonla sağlanacak.

186 TARIM KREDİ SİSTEMDEN YARARLANACAK


Programa göre, 2009 yılı Haziran ayı sonu itibariyle 1861 tarım kredi kooperatifinin tamamının bu sisteme geçmesi hedefleniyor.

Tarım Kredi Kooperatiflerinin web tabanlı merkezi sisteme geçmesi nedeniyle Merkez Birliği Bilgi İşlem Müdürlüğünde düzenlenen törende konuşan Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım, kurumun, geleceği ile ilgili ciddi bir proje yürüttüğünü ifade ederek, ''Kurumumuz verimliliği yakalamak adına, günümüzde modern hayatın gereği olan bilgisayarı hayata geçiriyor. Daha önce müdürlük olarak hizmet veren bu birimi başkanlık olarak kurduk'' şeklinde konuştu.

KISA SÜREDE TAMAMLANDI

Hayata geçirilen projenin, kurum içinde Otomasyon konusuna ne kadar önem verdiklerinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

''Otomasyon projesini çok kısa bir sürede hayata geçirdik. Bu sistemden kooperatiflerin de memnun kaldıklarını biliyoruz. Sistemle birlikte daha donanımlı bilgisayarları kullanacağız. Bugün gelinen nokta, takım çalışmasının bir ürünüdür. Kurumumuzun, sizlerin çabalarıyla daha güzel günler göreceğine inanıyorum. Ancak sizlerden şunu istiyorum. Gelen tepkileri, eleştirileri, aksayan noktaları tespit edin. Zaten bu sistem devamlı kendini yenileyecektir.