kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Petrol ülkesi değiliz, tek kaynak vergi, kayıtdışı emeği ihbar edin'

ANKARA
03.05.2009
TOBB Genel Kurulu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Merkez Bankası'nın tek haneye çektiği faiz oranını bankaların uygulamamasını eleştirdi. Erdoğan, işadamlarından da kayıtdışı emeği ihbar etmelerini istedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını tek haneli rakamlara çekmesine rağmen, bazı bankaların bu oranları kabul edip uygulamamasını anlaşılır bir şey olmadığını söyledi. Erdoğan, KOBİ temsilcilerine, "Bu ölçüyü onların da paylaşması gerekir. Zira bu topluluk, yarın onların kapınıza müşteri olacağı topluluktur. Müşteri olduğu zaman da sizler de o zaman bu günleri değerlendireceksiniz" dedi. TOBB 64. Genel Kurulu'na katılan Erdoğan, konuşmasında şu mesajları verdi:

* KAYITDIŞI UYARISI: Bir şeyi rica ediyorum. Ne olur bu ülkede yanınızda haksız rekabete vesile olan, haksız rekabeti teşvik eden, kayıt dışı emek varsa bunları ilgili mercilere ihbar etmelisiniz. Kayıt dışı istihdamın olduğu ülkede soruyorum size; benim vatandaşım nasıl kalkınacak, bu ülke nasıl kalkınacak? Bu ülke petrol ülkesi değil. Tek kaynağımız var, O da vergidir.

* NABIZ TUTUYORUZ: Biz biliyoruz ki fabrikaların nabzını tutmazsak, çarşının, pazarın kalp atışlarını dinlemezsek, sanayicinin, iş adamının, esnafın söylediklerine kulak vermezsek bir arpa boyu bile yol alamayız. Bu yüzden hep yanınızda olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

* KUTUPLAŞMANIN TARAFI OLMADIK: Sosyal taraflar, meslek kuruluşları, konunun muhatapları ile her zaman birlikte olmaya, istişare etmeye, meseleleri uzlaşı zemininde ele almaya gayret gösterdik. Hiçbir zaman kavganın, kutuplaşmanın tarafı olmadık.

* KRİZİN ETKİSİ SINIRLI OLACAK: Krizin sinyallerinin alınmaya başlandığı ilk günlerden itibaren Hükümet ve Merkez Bankası olarak gerekli tedbirleri aldık, almaya da devam ediyoruz. Krizin ülkemiz üzerindeki etkisinin sınırlı olacağını, en az zarar görecek ülkenin Türkiye olacağını söylemiştim. Ekonomik rakamlar da bu tespiti doğruluyor. Hükümetin geciktiği yönündeki tüm ithamlar insafsızlık.

* DEMOKRATİKLEŞME ROL OYNADI: Türkiye ekonomisinin başarılı bir performans sergilemesinde demokratikleşme ve hukuk alanında attığımız adımlar hayati rol oynadı.

* KABUĞA ÇEKİLME ZAMANI DEĞİL: Türkiye bugüne kadar tüm badireleri sağduyu ile aştı. Bugün, küresel ölçekteki krize rağmen güçlüyüz. Zaman krizden korunmak için kabuğumuza çekilme zamanı değil, birbirimize, kendimize güvenme zamanıdır. Türk girişimcisi bu küresel krizi fırsata dönüştürebilecek kabiliyete sahiptir.