kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kabine değişimi bitti sırada anayasa var

Bülent AYDEMİR /ANKARA
02.05.2009
Kabine değişikliğinden sonra TOBB Genel Kurulu'ndaki ilk mesajı anayasa olan Erdoğan "Toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir kısım anayasal düzenlemelerin gündeme alınması kaçınılmazdır" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, kabine değişikliğini tamamladıktan sonra katıldığı ilk toplantı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Genel Kurulu'nda anayasa değişikliğinin şart olduğunun altını çizdi. Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal'ın da katıldığı toplantıda CHP'nin anayasa değişikliği uzlaşma komisyonuna katılmama tavrını eleştirerek, "Ortak akılla meseleleri ele almak durumundayız" dedi. Erdoğan şöyle konuştu: "Anayasaya yönelik tartışmalar uzun süredir devam ediyor. Toplumun ihtiyaçlarını karşılayacak bir kısım anayasal düzenlemelerin gündeme alınması kaçınılmazdır. Ortak akılla meseleleri ele almak durumundayız. Daha ne olduğunu anlamadan 'biz yokuz' anlayışını ben bir mutabakat zemini olarak görmüyorum. Yoksa ne halkımızın beklentilerini karşılayabiliriz, ne de gelecek kuşaklara bunu izah edebiliriz. "

ERGENEKON UYARISI
Ergenekon soruşturmasına ilişkin uyarılarda da bulunan Erdoğan, şöyle dedi: "Ortada son derece vahim iddialar var. Bırakalım hukuk işlesin, bırakalım ak ile kara ortaya çıksın. Yargısız infaz yapmayalım. Sorumluluklarımızı yerine getirelim, susmak gerekiyorsa susalım. Bu iddialara destek vermek taraf olmak değildir. Oturduğumuz bu koltuklar, bu makamlar bilelim ki fanidir, gelip geçicidir. Seçimlerde, milletimizin verdiği mesajı herkesin doğru okumasını, değişim dönüşüm taleplerini iyi analiz ederek, politikalarına yansıtması gerekiyor." Toplantıda Erdoğan ve Baykal arasında gerçekleşen sohbetin gündeminde Sanayi Bakanlığı'ndan Devlet Bakanlığı'na geçen Zafer Çağlayan vardı. Erdoğan, Çağlayan'ı işaret ederek "Bu da İzmitli'dir"dedi. Bunun üzerine Baykal daha önce birlikte siyaset yapmayı teklif ettiği Çağlayan'a "Zafer bey, nereli olduğuna karar vermelisin" diye takıldı.

EVDE MİNİ ZİRVE
Toplantı sonrası İstanbul'a giden Erdoğan, Üsküdar'daki evinde yeni kabineden üç bakan ile görüştü. Erdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşmesi yaklaşık 1.5 saat sürdü.