kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Bayraktepe’ye çıkan Onur’un tertipleri "Bu bayrağı birlikte diktik, dönünce birlikte indirecektik. Ama artık hiç inmeyecek" dedi.

Bu bayrak inmeyecek

İhsan KARATAŞ -Erdal KARAKAVUKOĞLU / AYDIN / SABAH
02.05.2009
Üç tertip "Biz tezkere alıncaya kadar dalgalanacak" diye köyün tepesine bayrak dikti. Onur şehit düştü. Bayrak hep dalgalanacak..
Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki pusuda verilen 9 şehitten Onur Görmez'den (20) geriye yürek dağlayan dram kaldı. Aydın'ın Karpuzlu ilçesine bağlı Ömerler köyünde iki çocuklu çiftçi ailenin oğlu Onur, İmam Hatip Lisesi'ni bitirdikten sonra KPSS'ye girdi. Kazanamayınca 'Zaten paramız yok, bir yıl kaybetmek istemiyorum' diyerek bir an önce vatan borcunu ödemeye karar verdi. Onur, gitmeden önce tertipleri kuzeni Ferdi Aktaş ve Hasan Ulu'yla birlikte, köy eğlencelerinin düzenlendiği tepeye Türk Bayrağı dikti. Altına da taşlarla adını yazan Onur, arkadaşlarına "Bayrağı üçümüz askerden geldiğimiz gün birlikte indireceğiz" dedi.

ELBİSE İSTEDİ
Onur, askere giderken verilecek akraba yemeğinde takım elbise giymeyi çok istedi. Ama yoktu. Bir yakını, askere gidinceye kadar sırtından çıkarmayacağı o elbiseyi aldı. Onur, acemi eğitiminin ardından dağıtım iznine geldiğinde bu kez köy mezarlığı girişindeki dut ağacına adını ve 410 olan şafağını kazıdı. Ama 5 aylık askerken şehit düştü. Kına yakılarak uğurlandığı meydanda cenaze namazı kılınan Onur, o dut ağacının altına gömüldü. Cenaze törenine yetişemeyen tertipleri, artık Onur dönmeyeceği için bayrağı indirmeme yemini ederken aynı yere 'Bayraktepe' adını verdi.

ALO PARASI YOKTU!
Oğlunun olanaksızlıklara rağmen hayat dolu olduğunu anlatan baba Kamil Görmez, "Güreşip şakalaşırdık. Şakayla karışık 'Hadi baba benim evimi hazırla, sana gelin getireceğim' derdi. Tertiplerinden önce geldi. Bu dönüşüne inanamıyorum" dedi. Anne Nursel Dönmez ise "Şehit olmadan iki gün önce kardeşini aradı. 'Beni arayın' ' dedi. Ama bizde de kontör yoktu. Pazarda kontör almayı düşündüm ama diğer ihtiyaçlara para kalmayacaktı, alamadım. Oğlumun sesini duyamadım" diye feryat etti. Oğlunun askere giderken cebinde 5 lira olduğunu söyleyen acılı anne, "Telefon için 25 lira göndermemizi istedi. Gönderemedik" diye ağladı.