kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Mayıs 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Havalar nasıl olacak?

Giriş Saati : 03.05.2009 11:01
Güncelleme : 03.05.2009 14:09
Yeni Haber
Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağış görülecek. Hava sıcaklığı ise, güney ve batı kesimlerde 2 ile 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden elde edilen bilgilere göre, ülkemizin kuzeydoğusu ile zamanla güneybatı kesimlerinde görülecek olan yağışların Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde sis görülecek.

Hava sıcaklığı, güney ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar ise genellikle güney ve güneybatı, yurdun kuzeybatı kesimlerinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esecek.

Öte yandan meteoroloji, yağışların Kars, Ardahan ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı.

BÖLGELERDE HAVA


Marmara: Genellikle parçalı, Trakya kesimi çok bulutlu geçecek. Sabah saatlerinde Balıkesir, Bursa ve Kocaeli çevrelerinde hafif sis görülecek.

Ege: Genellikle az bulutlu ve açık, iç kesimleri ile zamanla güneyi parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Denizli (Çardak) ile Muğla'nın iç kesimleri (Yatağan, Milas), akşam ve gece saatlerinde Muğla ve Denizli il geneli yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Akdeniz: Az bulutlu, zamanla iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Isparta ve Burdur ile akşam saatlerinden itibaren Antalya'nın iç ve batı çevreleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzeydoğusu ile zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu geçecek.

Batı Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kastamonu, İnebolu ve Sinop çevreleri aralıklarla kısa süreli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı çok bulutlu, Doğu Karadeniz, Samsun ve Ordu ile zamanla Amasya ve Tokat çevreleri aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Artvin çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin (Gümüşhane, Bayburt ve Artvin) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, kuzeyi (Erzincan, Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Tunceli) parçalı çok bulutlu ve aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların Kars ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin doğu kesimlerinin (Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari) yüksek ve eğimli yerlerinde meydana gelebilecek muhtemel çığ tehlikesi ve kar erimelerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzeyi parçalı bulutlu geçecek. (ANKA)

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...