kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rehn: "Türkiye ile üç yeni müzakere başlığı açılacak"

ANKA
Giriş Saati : 29.04.2009 11:40
Güncelleme : 29.04.2009 17:45
Yeni Haber
Avrupa Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu Üyesi Olli Rehn, Türkiye ile devam edilen üyelik müzakerelerinde üç yeni başlığını açmaya hazırlandıklarını belirtti...
Büyük bir olasılıkla "Vergi" ve "Sosyal Politikalar"ın Haziran'ın sonuna kadar açılacağını kaydeden Rehn üçüncü başlığın ise "Enerji" olduğunu söyledi.

Olli Rehn, Alman Die Welt gazetesine yaptığı açıklamalarda, AB Komisyonu'nun Türkiye ile müzakelerde üç başlık daha açmaya hazırlandığını belirtirken bu başlıklardan ikisinin Haziran ayına kadar açılabileceğini, bunların da büyük olasılıkla vergi ve sosyal politika alanlarında olacağını bildirdi. Açılması düşünülen üçüncü müzakere başlığının ise enerji olduğunu ifade eden Rehn, "Türkiye, petrol ve doğal gaz sevkiyatında önemli bir transit ülke. Üyelik müzakereleri, Türkiye ile AB arasında enerji alanındaki işbirliğini daha da geliştirebilir" şeklinde konuştu.

Deutsche Well tarafından yansıtılan açıklamalarda Rehn, Türkiye ile müzakere sürecin toplam 35 başlıktan oluştuğunu ve 2005 yılından buyana 10 başlığın açıldığını da hatırlattı.

Türkiye'nin reformlara hızlı ve kararlı şekilde devam etmesini de isteyen AB Komisyonu yetkilisi, "İfade özgürlüğünün herkes için geçerli olmasını, ayrıca kadın, azınlık ve sendikların haklarının daha iyi korunmasını talep ediyoruz" dedi. Olli Rehn, son on yılda Türkiye'nin gözle görülebilir bir ilerleme kaydettiğini de sözlerine ekledi.