kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
29 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Aliyev, Barroso ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Aliyev sert mesajı Brüksel'den verdi

Duygu LELOĞLU / BRÜKSEL
29.04.2009
Azeri lider, Ankara ile Erivan arasında oluşturulan yol haritasında Karabağ'ın olmaması halinde ülkesinin kendi çıkarlarına göre hareket edeceğini söyledi..
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, AB'nin başkenti Brüksel'den Türkiye'ye yönelik verdiği mesajlar, Türkiye-Ermenistan mutabakatı nedeniyle, iki ülke arasında, soğuk rüzgârların estiğini açıkça ortaya koydu. Aliyev, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile düzenlediği ortak basın toplantısında şöyle konuştu: "Türkiye ile Ermenistan arasında üzerinde anlaşıldığı söylenen yol haritasında çelişkili bilgiler var. Karabağ sorunu, iki taraf arasında oluşturulan yol haritası ile bağlantılı mı değil mi sorusuna cevap arıyoruz" dedi. Aliyev, dün AB'nin önemli düşünce kuruluşu Avrupa Politikalar Merkezi'nde yaptığı konuşmasında da, Karabağ sorununun, Türkiye-Ermenistan arasında oluşturulan yol haritası içinde yer almaması durumunda, Azerbaycan'ın da kendi çıkarları doğrultusunda hareket edeceğini söyledi. Aliyev, öncelikle Karabağ'ın yol haritasının içinde yer alıp almadığı sorusunun yanıtlanması gerektiğini belirtti. Aliyev, "Bu sorunun tek bir yanıtı var. Evet mi, hayır mı? Eğer ilişkilerde normalleşme Karabağ sorununda bir gelişme olmadan gerçekleşirse, bu durum Azerbaycan'ın ulusal çıkarlarına aykırı olur" dedi. Aliyev, Türkiye'ye doğalgaz satışındaki fiyatlarını da değiştireceğine işaret etti.

DOĞALGAZA ARTIŞ
Mevcut fiyatların iki ülkeye ait Şah Deniz Konsorsiyumu arasındaki anlaşma gereği düzenlendiğini belirten Aliyev, ancak anlaşmanın bir yıl önce sona erdiğini, artık doğalgazda yeni fiyatın pazarlık edilme zamanının geldiğini kaydetti.