kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Güher-Süher Pekinel ikilisinin yetiştirdikleri TEVİTÖL müzik bölümü öğrencileri bir arada.

Sanatın geleceği onlar

26.04.2009
Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi üstün yetenekli öğrencilerinin resim sergisi bu akşam açılıyor. Güher ve Süher Pekinel ikilisinin öğrencilerinden oluşan kadroyla vereceği konser ise 30 Nisan'da..
Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi'nin (TEVİTÖL) üstün yetenekli öğrencilerinin Liderlik konulu özel karma resim sergisi bugün Ritz Carlton oteli yanında hizmet veren Süzer Sanat Merkezi'ne bağlı Ekavart Gallery'de açılacak. Toplam 50 TEVİTÖL öğrencisinin eserlerinin izlenebileceği bu sergi ile geleceğin liderleri olarak bakılan ve bu yönde eğitilen öğrencilerin, Liderlik kavramı ile ilgili yorumlarını resim ile yansıtmaları amaçlanmış. Ayrıca, Ekavart Gallery'de bir hafta süreyle gezilebilecek sergideki tablolar, eğitime destek amaçlı olarak satışa sunulacak. Bu akşam 17.30'da açılışı yapılacak olan sergi, 2 Mayıs'a kadar sanatseverlerin ilgisine sunulacak. TEVİTÖL'ün geleceğe yönelik destek projeleri bununla da sınırlı değil. Dünyaca tanınmış piyanist kardeşler Güher ve Süher Pekinel, TEVİTÖL bünyesinde kurdukları müzik bölümünde yer alan öğrencileri ile 30 Nisan akşamı özel bir konser verecekler.

9 YAŞINDA SAHNEDEYDİLER
Tıpkı TEVİTÖL'lü minikler gibi, 'doğuştan yetenekli' olan Pekinel ikilisi, ilk konserlerini Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile 9 yaşında vermişlerdi. Sanatçılar genç yaşta Paris Konservatuarı ve Frankfurt Musikhochschule'de eğitim aldıktan sonra, usta piyanist Rudolf Serkin'in daveti üzerine Philadelphia Curtis Institute of Music'de kendisiyle, ardından New York'da Claudio Arrau ve Leon Fleischer ile bir arada çalıştı. İkili, 1978'de ise Masterlarını yapmış oldukları Juilliard School'dan birincilikle mezun olmuştu.