kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TİKAD'tan tarih için 250 bin liralık destek

Öner ÖNGÜN
26.04.2009
Türkiye İş Kadınları Derneği'nin Topkapı Sarayı Şerbethanesi dekorasyonu için düzenlediği Yıldız Porselenleri müzayedesini Raffi Portakal yönetti..
Türkiye İş Kadınları Derneği'nce (TİKAD) Topkapı Sarayı Şerbethanesi'nin iç dekorasyonunun yapılması amacıyla organize edilen müzayede İstanbul'daki Sait Halim Paşa Yalısı'nda düzenlendi. "Yıldız Porselenleri Yemeği ve Müzayedesi" adlı etkinliğe TBMM Başkanı Köksal Toptan ve eşi de katıldı.
Gecede halen üretime devam eden Yıldız Porselen Fabrikası'nın hazırladığı özel koleksiyon satışa sunuldu.
Özel üretim porselenler Raffi Portakal tarafından yürütülen açık artırmada satıldı. Toplam 250 bin TL'lik satış yapılan gecede 16 eser içinde müzayedenin en pahalı parçası, Demsa Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan'ın aldığı 35 bin TL'lik vazo oldu. Gecenin sonunda Emel Sayın sahne aldı.

BENZERLERI FABRIKADA SATIŞTA
Gecede bir konuşma yapan TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, 1894'te Saray'daki porselen açığını kapatmak için kurulan Yıldız Porselen Fabrikası'nda 40 yabancı ressam bir araya gelerek, İstanbul'un güzelliklerini bu porselenlere işlediklerini anlattı.
Bu müzayededen elde edilecek gelirle Topkapı Sarayı'nda Şerbethane'nin iç dekorasyonunun yapılacağını ifade eden Bulut, 900 parçalık tarihi Yıldız Porselenleri koleksiyonunun da Şerbethane'de sergileneceğini kaydetti.
Bulut, burayı ziyaret eden turistlerin beğendikleri eserlerin bir benzerini Yıldız Porselen Fabrikası'ndan satın alabileceklerini söyledi.