kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Türkiye 'gül bebek' okşanacak ülke değil

26.04.2009
1915 olayları için 'Büyük felaket' diyen ABD Başkanı Obama'ya, Erdoğan sert yanıt verdi: Türkiye el bebek gül bebek okşanacak veya aldatılacak ülke değil..
Başbakan Erdoğan, 1915 olayları için "Büyük felaket" diyen ve Ermenilerin soykırım için kullandıkları "Meds Yeghern" ifadesini kullanan ABD Başkanı Obama'ya "Türkiye el bebek gül bebek okşanacak veya aldatılacak ülke değil" karşılığını verdi. AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Başbakan Erdoğan, göreve geldiklerinden beri "düşman" değil "dost" kazanmaya gayret ettiklerini belirterek, "Ancak Türkiye'nin gösterdiği bu hassasiyetin iyi algılanmadığını da zaman zaman görüyoruz, buna şahit oluyoruz" dedi. Erdoğan şu mesajları verdi:

* İSTİSMAR MESELESİ: Açıklama metninin olayların bir bölümünü ağır bir yorumla değerlendirecek mahiyette kaleme alınmış olduğunu görüyoruz. Konunun sürekli politik malzeme olarak kullanılması, lobilerin istismar meselesi haline getirilmesi halklar ve ülkeler arasındaki ilişkilerin normalleşmesini de engelliyor.

* OY KAZANMA YARIŞI: Geçmişe takılmak yerine geleceğe odaklanmak gerekir. Siyasetçilerin görevi geçmişi önyargılarla yargılamak değil, geleceği barış üzerine kurmaktır. Kin ve nefret tohumları ekmek isteyenlere karşı barış ve sevgi fidanlarını yeşertmeye çalıştık. Israrla konunun istismar edilmesinde 1915 olayları üzerinden birçok siyasetçinin oy kazanma yarışına girmesinden büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

* SEÇİM ÇIKARI: Her türlü söylemin adaletle yapılmasından yanayız. Yoksa basit bir seçim çıkarını sağlama ve yahut oyu garantiye alınmasından yana değiliz. Türkiye bu noktada el bebek gül bebek okşanacak veya aldatılacak bir ülke de değildir.