kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Extramücadele’nin Köle filmi geçen hafta Akbank Sanat’ta izlendi.

2.5 saat, 100'e yakın film!

Adalet Cingöz
26.04.2009
Adalet Cingöz, Akbank Sanat Merkezi'ndeki sanat filmleri toplu gösterimindeydi. Cingöz, Sema Çağa'nın yaş gününe de katıldı..
Geçen hafta sona eren 28'inci Uluslararası İstanbul Film Festivali'nin son günündeki en ilginç bölümlerinden biri, Türkiye'deki güncel sanat videolarının yer aldığı toplu gösterimdi. Ancak Akbank Sanat Merkezi'nin rahat koltuklarına rağmen, peş peşe yüzü aşkın video seyretmek, her baba yiğidin harcı değildi. ExtraMücadele'nin kesinlikle gelecek Altın Bamya ödüllerinde sıkı bir derece almayı hak ettiğini düşündüğüm Köle filmi, ya da Genco Gülan'ın suyun altında su alışverişi yapan kırmızı etekli topuklu ayakkabılı bir kızı gösteren filmini baştan sona seyretmek epey özveri gerektiriyordu. Yine de Erkan Özgen, Çınar Eslek, Canan Şenol ve Evrim Kavcar'ın filmlerini izlemek keyifliydi. İki buçuk saat film seyrettikten sonra, Gümüşsuyu'ndaki lüks lokanta Topaz'ın büyük camlarından içeriye büyük büyük giren Boğaz manzarasına bakmak ise, doğrusu benim için güzel bir terapiydi. Gecede, doğum günü şerefine ev sahipliği yapan Sema Çağa'yı ise prensese benzetmek mümkündü! Büyük sanat koleksiyonlarıyla camiada adlarını duyuran Barbaros ve Sema Çağa çiftinin verdikleri özel davette kimler yoktu ki! Davetliler arasında Sema Hanım ile aynı gün doğmuş ressam Yusuf Taktak ve koleksiyoner mimar Can Elgiz de vardı. Üç yaş gününün kutlandığı partide, muhteşem yemeğin üzerine Rose şampanyalar da art arda patlatıldı.

DAVETİYESİNDE BİLE SANAT VAR
Hamit Görele'nin bir manzara resminin süslediği davetiyeden de anlaşıldığı gibi, davetliler arasında sanat dünyasından pek çok isim vardı. Çağa çiftinin dostları Vivet Kanetti ve Ömer Uluç, Defne'nin annesi Elif Çelebi, Hakan Çarmıklı ve eşi, Levent Çalıkoğlu ve yeni nişanlısı, Rabia Çapa, Mahmut Nüvit, Haldun Dostoğlu gibi isimler aynı zamanda dans pistinde de en çok vakit geçiren isimlerin başında geliyordu. İhtişamlı yemek boyunca, masalarda en çok ekonomik kriz konuşuldu. Bir de, 2010 Avrupa Kültür başkenti projesinin nasıl büyük bir hayal kırıklığı yarattığı... Herkes, tüm yaşananları büyük bir fiyasko olarak değerlendiriyor, büyük bir fırsatın kaçırıldığını söylüyordu. Ayrıca, krizin 2010 yılı itibariyle hafifleyeceği de fısıldandı, durdu o gece. Önemli Not: Duygu Asena, İnci Asena, Gülden Özdencanlı, Zeliha Midilli, Suna Altaş, Neslihan Say, Betül Ergen gibi tüm feminist Koç dostlarımın doğum günlerini, tekrar kutluyorum...