kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Erdoğan ve Babacan'a Ermenistan sorusu

ANKA
Giriş Saati : 27.04.2009 16:01
Güncelleme : 27.04.2009 20:05
Yeni Haber
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a yönelttiği soru önergesinde "Dağlık Karabağ'dan Ermeniler çekilmeden sınır kapısını açacak mısınız?" diye sordu...
MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a yönelttiği soru önergesinde "Dağlık Karabağ'dan Ermeniler çekilmeden sınır kapısını açacak mısınız?" diye sordu. CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise Başbakan Erdoğan'a 24 Nisan'da Erivan'da Türk bayrağının yakılmasıyla ilgili Ermenistan'a nota verilip verilmeyeceği sorusunu yöneltti

MHP'li Şandır Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Ermenistan'la üzerinde mutabık kalınan metne ilişkin TBMM'ye açıklama yapılıp yapılmayacağını sordu. Şandır, Dışişleri Bakanı Ali Babacan'a şu soruları yöneltti:

"Dışişleri Bakanlığı'nın yazılı açıklamasında Dağlık Karabağ konusunda bir açıklama göremedik. Bu durum bizleri endişeye sevk etmektedir. Dağlık Karabağ meselesi belirlenen yol haritasının neresindedir? Türkiye ve Azerbaycan'ı iki devlet bir millet olarak göz önüne alırsak Azerbaycan halkı ve devleti varılan bu mutabakatın neresindedir? Dağlık Karabağ'dan Ermeniler çekilmeden sınır kapısını açmayı düşünüyor musunuz? Ermenistan bizim Misak-ı Milli sınırlarımızı kabul etmiyor ve soykırım iddiasından vazgeçmiyor. Varılan mutabakatın metninde bu duruma nasıl bir çözüm oluşturdunuz?"

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman ise Başbakan Erdoğan'a yönelttiği soru önergesinde, 24 Nisan'da Ermenistan'ın başkenti Erivan'da Türk bayrağının yakılmasını gündeme getirdi. Arıtman, Başbakan Erdoğan'a "Ermenistan'a bu olayla ilgili nota verilecek mi, Türkiye'den özür dilenmesi talep edildi mi? Ermenistan işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmeden, bize katil diyenlere sınırı açacak mısınız? Ermenistan'la ilişkilerimizin normalleştirilmesinde niçin Ermeni soykırımı iddialarına taraf olan İsviçre arabulucu seçilmiştir? Sınır kapısının açılmasının kar-zarar envanteri çıkarıldı mı? Ne kazanacağız ne kaybedeceğiz?" sorularını yöneltti.