kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
CHP lideri Deniz Baykal, Meclis’teki törende Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ’un elini sıkarken, Başbakan Erdoğan’la tokalaşmamıştı.

'O benimle tokalaşmadı ben de elini sıkmadım'

27.04.2009
CHP lideri Deniz Baykal 23 Nisan törenlerinde Başbakan Erdoğan'la neden tokalaşmadıklarını anlatırken, olayın Antıkabir'deki törenlerde Başbakan'ın kendine karşı tutumundan kaynaklandığını belirtti ve "Başbakan herkesin elini sıktı. Bir tek beni atladı" dedi. 23 Nisan'da CHP lideri Baykal ile Başbakan Erdoğan'ın tokalaşmaması dikkat çekmişti ve Baykal'ın bu tavrı merak konusu olmuştu. CNN Türk'ün haberine göre, 23 Nisan'daki tavrına açıklık getiren Baykal "Çıkan haberlerde sadece benim Başbakan'ın elini sıkmadığım söylendi. Ama öyle değil, bunun öncesi var" diye konuştu. Baykal, Başbakan'ın elini sıkmayışının, 23 Nisan sabahı Erdoğan'ın kendisine Anıtkabir'deki tutumundan kaynaklandığını söyledi: "23 Nisan sabahı Anıtkabir'deydik. Gelenlerle sohbet ettik. Meclis Başkanı Sayın Köksal Toptan geldi, MHP lideri Sayın Devlet Bahçeli geldi. Onlarla tokalaştık, konuştuk. Başbakan'ın arabasının geldiğini gördüm. Başbakan da gelince tören başlayacaktı. Arslanlı yolun başında protokole göre belirlenmiş olan kendi yerimi aldım. Meclis Başkanı da aldı. Başbakan geldi ve tek tek herkesin elini sıktı. Bir tek beni atladı. Selam da vermedi."

TUTUMU, CANIMI SIKTI
Bu tutuma canının sıkıldığını belirten Baykal, Başbakan'ın kendisine yolda yürürken de selam vermediğini anlattı. Başbakan için "Sayın Toptan Anıtkabir defterini imzalarken de çok yakın durmamıza karşın bu tavrını sürdürdü" ifadelerini kullanan CHP lideri, sonra TBMM'ye geçtiklerini hatırlattı ve "Törende yanımda Genelkurmay Başkanı'nın elini sıktım. Ama Başbakan'ın sabahki tutumu yüzünden elini sıkmadım, yine de başımla selamladım" dedi.