kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dani Rodrik ve Roger Owen iki ay ders vermeye geliyor

25.04.2009
- Türkiye için Harvard Yaz Okulu neden ilk? Türkiye'de üniversitelerin yaz okulları var. Ama benim bildiğim kadarıyla yurtdışındaki bir üniversite şimdiye kadar Türkiye'de yaz okulu açmamıştı. Sabancı Harvard Yaz Okulu'nun özelliği tam olarak akredite bir yaz okulu. Ders saatleri normal üniversitenin dönem ders saatleriyle aynı olacak. Kredisi transfer edilebilir olacak. Öğrenci, yazın İstanbul'a gidip Sabancı-Harvard Yaz Okulu'na gidip şu dersi aldım dediğinde bu kredisi sayılacak.

- Anlaşmanız nasıl oldu Harvard'la? Küçük başlayıp, zaman içinde büyüyeceğiz. Eşitlik ilkemiz var. Eşit sayıda ders açacağız. 2009'da 6 ders açıyoruz. Bunun 3 dersi Harvard katalogundan ve Harvard hocalarından, 3'ü de Sabancı'dan ve Sabancı'nın hocalarından olacak.
Harvard kendi derslerini seçiyor. Biz de Sabancı olarak ders önerdik, Harvard seçti. Biz partneriz ama unutmamak lazım Harvard seçiyor.

- Dersler ve hocalardan söz eder misiniz? İki ekonomi, bir tarih dersi var. Küreselleşme konulu dersi Türkiye'nin de çok iyi tanıdığı Harvard'dan Dani Rodrik verecek. Yine Harvard'dan Pınar Doğan, Oyun Teorisi, ünlü Ortadoğu tarihçisi Prof. Roger Owen de İkinci Dünya Savaşı sonrasında Ortadoğu'nun ekonomik tarihi dersini verecek. Sabancı Üniversitesi'nden ise Tülay Artan, Osmanlı Kültürünün Baş Yapıtları dersi, biz de öğretim üyesi olmayan Koray Durak Bizans tarihi dersi, ben de 1. Dünya Savaşı ve Osmanlı İmparatorluğu dersi vereceğim.