kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
26 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Mücadelem Alevilik için

25.04.2009
* Aleviler için verdiğiniz mücadelede ilk kez böyle bir noktaya geldiniz sanırım...
Bakın ben, Aleviler için mücadele etmiyorum. Ben Alevilik için mücadele ediyorum. Bu çok önemli bir fark, kendi kimliğim açısından.

* Bu önemli bir adım ama yine de toplumdaki, 'Aleviler AKP'ye oy vermez!' kanaatini değiştirmeyecek gibi geliyor.
Hayır öyle bir şey yok! Böyle bir şeyi kabul etmiyorum. Aleviler AKP'ye de oy verir. Sosyolojik açıdan yanlış bir yaklaşımdır bu. Mesela Aleviler, "Demokrat Parti'ye oy vermez" diye bilinir. Yanlıştır bu. Çünkü Aleviler 1950-1960 arasında Demokrat Parti'yi desteklemiştir.

* Genel kanı Alevilerin CHP dışında bir partiye oy vermediğidir.
Oy vermiştir ama başka bir partiye asla yönelmemiştir tezi yanlıştır. Aleviler, Süleyman Demirel'e güvenlerini yitirdikten sonra sosyal demokrat ilkelerine güvenip sol partilere yöneldiler. Alevilerin şanssızlığı orada zaten. Sadece oy veren bir kitle görünümünde. Yani sol partiler oyunu alıyor, oyların karşısında talep edilen haklara ilgisiz kalıyor. Aslında şansızlık demek istiyorum daha ağır bir kelime kullanmamak için. Ama bundan sonra hiç şüpheniz olmasın böyle olmayacak. Aleviler kendilerine saygı duymayanları kendi eşitlik taleplerini kabul etmeyen ya da kabul edermiş gibi görünen partilere itibar etmeyeceklerdir. Bu önemli bir teşhistir. Eğer bu söylediklerim doğruysa bu şu demektir. Partiler Alevileri samimiyetle kucaklamak zorundalar. Bu olmadığı zaman başka bir parti başka bir oluşum Türkiye'de doğacaktır. Bu kaçınılmazdır.