kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Ay Prensesi, çocukların hayal gücünü geliştirebilecek, fantastik bir film.

Çocuklara bayram 'Ay Prensesi'yle geliyor

MELİS D. ÇALAPKULU
17.04.2009
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı öncesinde, 49 ildeki çocuklar sinema keyfi yaşayacak. Bir gıda firması, bu hafta sonu yaklaşık 200 bin çocuğu Ay Prensesifilmini ücretsiz izlemeye davet ediyor..
Çocukların, sinema kültürünü küçük yaştan itibaren almaları en güzeli. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ise bunun için iyi bir vesile. Türkiye çapında çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projeleri geliştirmeyi misyon edinen Ülker de, iki yıldır Türkiye çapında bir projeye imza atıyor. Her yıl vizyona giren bir çocuk filmini sahiplenen Ülker, bu filmi çocuklara, ebeveynleriyle birlikte ücretsiz izleme olanağı sunuyor.
Bu yıl da Ay Prensesi / The Secret of the Moonacre filmini bugün ve yarın, 49 ildeki çocuklar, toplam 133 sinemada ücretsiz izleyebilecek. Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker, geçen yılki projede 129 bin çocuğun sinemaya gittiğini, bu yıl için 200 bin çocuğu hedeflediklerini söylüyor. "Ülker'in köklerinde çocuk var. Biz hep çocuklarla ilgili projeler yapmayı önemsiyoruz. Ayrıca bu projelerin Türkiye'de yaygınlığı da çok önemli. Batı'daki çocuğun ulaştığına Doğu'daki çocuk da ulaşmalı, aynı şeyleri hissetmeli," diyen Şeker, Ay Prensesi filmini ise fantastik ve hayal gücünü geliştiren bir film olduğu için seçtiklerini belirtiyor. Terabithia Köprüsü filminin de yönetmeni olan Gabor Csupo'nun yönettiği İngiliz yapımı filmin başrollerini Dakota Blue Richards, Natascha McElhone, Ioan Gruffudd ve Tim Curry paylaşıyor.
Elizabeth Goudge'nin Küçük Beyaz At romanından uyarlanan film, amcasıyla yaşamak üzere Moonacre Vadisi'ne taşınan 13 yaşındaki Maria'nın aslında Ay Prensesi soyundan geldiğini keşfetmesini ve bir anda büyülü bir maceranın başkahramanı olmasını anlatıyor.

HEDİYE PAKETİ DE VAR

Fida Film işbirliğiyle yapılan gösterimlerde rezervasyon sistemi yok.
Tüm çocuklar ücretsiz biletlerini, seans saatinden üç saat önce açılacak gişelerden alabiliyor. Çocuklarıyla birlikte filmi izlemek isteyen ebeveynler de ücretsiz bilet alabiliyor. Zaten seçilen filmlerin ailece izlenebilecek filmler olmasına da özen gösteriliyor. Bu projenin tanıtım filmi de bir süredir çocuk kanallarında dönüyor.
İlgi duyan çocukların, etkinliğin hangi illerde olduğunu öğrenebilmeleri için gazetelerin sinema sayfalarından da duyurular yapıldı. Ayrıca Ülker'in web sitesinden de bilgi alınabiliyor. Ay Prensesi'ni izlemek üzere sinemaya giden çocuklar, film çıkışında da içinde süt, kek, şeker, çikolata olan bir hediye paketi de alıyor. Bilgi için: www.ulker.com.tr
Haberin fotoğrafları