kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Tiyatroadam, en iyi prodüksiyon, en iyi yönetmen gibi iki önemli kategoride de adaylıklara sahip.

Albay Kuş ödüllere konuyor...

MİNE GÜLTEKİN
17.04.2009
Bugüne kadar 5 bin seyirciye ulaşan ve eleştirmenler tarafından sezonun en iyileri arasında gösterilen Albay Kuş, Balkanlar'daki bir akıl hastanesinde geçiyor. Afife Tiyatro Ödülleri'nde En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı olan Fatih Koyunoğlu "Oyunun trajedisini de komedisini de gerçek acıdan alması bizi çok etkiledi," diyor..
Konservatuar mezunu genç oyunculardan oluşan Tiyatroadam ve oyunları, altı akıl hastası ile bir doktorun trajikomik öyküsünü anlatan Albay Kuş, bu sene tiyatro otoritelerinin dilinden düşmedi.
Çoğunun 'sezonun en iyileri' listesinde yer alan oyun, fısıltı gazetesinin de harıl harıl çalışmasına bakılırsa sadece eleştirmenlerin değil, izleyicilerin de beğenisi topladı. Henüz ilk yılında olmasına rağmen adından olumlu cümlelerle bahsettiren genç ekip; Afife, Sadri Alışık, Lions ve Muhsin Ertuğrul Tiyatro Ödülleri'nde birkaç kategoride birden aday olarak yer almayı da başardı ve özel ödüller aldı.
Oyunculardan Fatih Koyunoğlu ve Deniz Özmen durumu "Biz bir hayal kurduk ve oldu," diye yorumluyor tevazuyla; başarılarını ise, azimli ekip çalışmasına bağlıyorlar.
Albay Kuş, bugüne kadar 50 kez "Perde!" dedi ve yaklaşık 5 bin seyirciye ulaştı.
Başlarda ayda üç kez sahnelenirken, şu anda bu sayı 10'a yükselmiş durumda. Tiyatroadam'a, Oyun Atölyesi ve Cennet Kültür Merkezi kapılarını açıyor, çünkü henüz kendi sahneleri yok; bir yandan da PR'dan broşür dağıtımına her şeyi kendileri yapıyorlar.
Hamlet performansı ile 2004 Afife Tiyatro Ödülleri'nde En iyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi Deniz Özmen, "Profesyonel kimliklere sahip olsak da amatör bir ruhla bu işi yapıyoruz," diyor ve devam ediyor: "Bir tiyatro kurduğunuzda teknik anlamda, halkla ilişkilerde sizi destekleyen birileri olmalı. Bizim olmadı. Her şeyi kendimiz yapıyoruz. Belki bu durum dezavantaj gibi görünüyor ama bence bir artı. Bu sayede büyük bir dayanışma yarattık ve bu sinerji sahneye de yansıyor."

SIKINTILARA RAĞMEN MUTLULAR

Hristo Boytchev'in yazdığı, Murat Karasu'nun yönettiği ve daha önce pek çok ülkede kapalı gişe oynayan komedi Albay Kuş, Balkanlar'da bir akıl hastanesinde geçiyor. Burası pek de sıradan olmayan, altı hasta ve uyuşturucu bağımlısı bir doktordan başka kimsenin bulunmadığı, unutulmuş bir hastane. Fakat, dış dünya ile bağlantıları sadece bozuk bir televizyon olan bu insanlar, ilaç ve yemek sıkıntısına, farklı etnik kökenlerine rağmen huzur içinde bir arada yaşıyor. Oyun da zaten bu duruma işaret ediyor; yani akıllı insanların yapamadığını, altı akıl hastasının yapabildiğine...
20 Nisan'da sonuçları açıklanacak Afife Tiyatro Ödülleri'nde En iyi Yardımcı Erkek Oyuncu adayı olan Fatih Koyunoğlu oyunla kendi aralarında kurdukları ilişkiyi şöyle anlatıyor: "Trajedisini de komedisini de gerçek acıdan alması bizi çok etkiledi. Konu bizim toplumumuza çok yakın. Doğduğumuz andan itibaren hep bu sorunlarla yoğrulduk; etnik kimlik, savaş, AB meselesi... Her sorunda bir Süpermen bekliyoruz, dışardan gelip her şeyi çözsün diye. Ama meselelerimizi kendimiz halledebilmeliyiz artık, oyundaki akıl hastaları bunu başarıyor çünkü."
Haberin fotoğrafları