kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ceylan bir kez daha Cannes'da

23.04.2009
Uzak, İklimler ve Üç Maymun'la Cannes'da Altın Palmiye için yarışan ve ödüller alan Nuri Bilge Ceylan bu sefer Altın Palmiye verecek jüride..
Nuri Bilge Ceylan bir kez daha Cannes Film Festivali'ne katılıyor. Geçen yıl, yönettiği Üç Maymun filmi ile en iyi yönetmen ödülü alan Ceylan bu yıl oyuncu Isabelle Huppert başkanlığındaki Altın Palmiye verecek jüri de görev yapacak. Dün düzenlenen basın toplantısında Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışacak filmler ile jüriler açıklandı. Ceylan'ın yer aldığı ve Huppert'in başkan olduğu jüride Asia Argento, Lee Chang Dong, James Gray, Hanif Kureishi, Shu Qi ve Robin Wright Penn de yer alıyor.

13 MAYIS'TA BAŞLIYOR
13 Mayıs'ta yönetmen Peter Docter'ın Up filmiyle açılacak festivalin yarışma bölümünde 20 film yer alacak. Çekişmeli geçeceği belli olan Altın Palmiye yarışı nedeniyle Quentin Tarantino merakla beklenen yeni filmi Inglourious Basterds ve Ang Lee de Taking Woodstock filmlerinin prömiyerini yapacak. Yarışmada Jane Campion'dan Pedro Almodovar'a, Ken Loach'tan Michael Haneke'ye birçok önemli yönetmenin filmi olacak. Yeni Zelandalı Jane Campion'ın Bright Star filmiyle yarışacağı festivalin Avrupalı yönetmenler cephesi kalabalık. Pedro Almodovar, başrolünde Penelope Cruz'un oynadığı Broken Embraces'le, Danimarkalı yönetmen Lars Von Trier korku filmi Antichrist'la, İngiliz yönetmen Ken Loach başrolünde eski futbolcu Eric Cantona'nın oynadığı Looking for Eric'le, Avusturyalı yönetmen Michael Haneke faşizmin 20. yüzyıl başlarındaki kökenlerini sorgulayan The White Ribbon filmiyle ve Fransız yönetmen Jacques Audiard da The Prophet filmiyle yarışmaya katılıyor. 24 Mayıs'ta sona erecek Cannes'ın yarışma bölümündeki diğer yönetmenler ve filmleri ise şöyle: Lou Ye-Spring Fever, Andrea Arnold - Fish Tank, Marco Bellocchio-Vincere, Isabel Coixet-Map of the Sounds of Tokyo, Xavier Giannoli-A L'Origine, Brillante Mendoza- Kinatay, Gaspar Noe-Enter the Void, Park Chan Wook-Thirst, Alain Resnais-Les Herbes Folles, Elia Suleiman-The Time That Remains, Johnnie To-Vengeance, Tsai Ming Liang-Face. Festivalde bu yıl Türkiye'den film yok. Ama Tatil Kitabı ile tanınan Seyifi Teoman'ın Barış Bıçakçı'nın romanından uyarlayacağı Bizim Büyük Çaresizliğimiz adlı yeni film projesi ortak yapım atölyesine katılacak.