kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
ELİF KORKMAZEL
Bugün ne pişirsem?

Çikolatalı donut

Sütü kaynayana kadar ısıtıp, ılınmaya bırakın. 3 çorba kaşığı un ve mayayı ekleyip, karıştırın. 10 dakika bekletin. Kalan unu bir kaba alıp, ortasını havuz gibi açın. Yumurta sarılarını, tozşeker ve limon kabuğunu ekleyin. Sütlü karışımı ilave edin. Eritilmiş tereyağını da katıp yoğurun. Hamurun üzerini bir bezle kapatıp, sıcak bir yerde 45 dakika bekletin. Unlu zeminde 2 cm. kalınlığında açın. Su bardağı ağzı ile parçalar kesin. Kestiğiniz parçaların ortalarını küçük bir kalıpla daha kesip, halka şekline getirin. Hamurları sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine alın. Bitter ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Donutları servis tabağına alın. Eritilmiş çikolata ile süsleyerek servis yapın.

Malzemeler
* 1 su bardağı süt
* 20 gr. yaş maya
* 3 su bardağı un
* 125 gr. tereyağı
* 3 adet yumurta sarısı
* 3 çorba kaşığı tozşeker
* 1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
* 1'er paket (80 gr.) bitter ve beyaz çikolata

* * *
Şehriyeli sütlaç
Sütü bir tencereye alıp, üzerine tozşeker ve kuru üzüm ilave edin. Ocağa oturtup, bir taşım kaynatın. Yapışmaz yüzeyli bir tavada dolmalık fıstık ve şehriyeyi sürekli karıştırarak kavurun. Daha sonra s ütlü karışımın üzerine dökün. Rendelenmiş portakal kabuğunu ilave edin. Ara sıra karıştırarak şehriyeler yumuşayana kadar pişirin. Servis kaplarına alın, üzerine tarçın serperek servis yapın.

Malzemeler

* 1 litre süt
* 1 su bardağı tozşeker
* Yarım su bardağı kuru üzüm
* 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
* Yarım su bardağı tel şehriye
* 1 adet portakal kabuğu rendesi
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2-3 adet çubuk tarçın

* * *
Isırgan çorbası
Tereyağını bir tencerede eritip, küp doğradığınız patates, soğan ve sarmısağı sote edin. Yıkanıp doğranmış ısırgan otu ve ıspanağı ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar sotelemeyi sürdürün. Su, tuz ve karabiber ekleyip, 5 dakika pişirin.

Malzemeler
* 400 gr. ısırgan otu
* Tuz
* 2 çorba kaşığı tereyağı
* 1'er adet patates ve soğan
* 300 gr. ıspanak
* Karabiber
* 1 diş kıyılmış sarmısak
* 5 su bardağı sıcak su


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın