kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
24 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

20'lerinizde minimal 40'lı yaşlarınızda ise parlak makyaj yapın

23.04.2009
Neşter ve iğnelere karşı derin bir korku besleseniz bile genç kalmak imkansız değil. Uygulayacağınız bazı makyaj hileleri ile her yaşta daha genç görünebilirsiniz..
20'ler
İleriki yıllara yatırım yapın

Bu yıllar, halihazırda sahip olduğunuz özelliklere yatırım yapma zamanı. Çoğu kadın, 20'li yaşlarında ışıl ışıl, sorunsuz bir cilde sahiptir. İleride faydasını göreceğiniz alışkanlıklar edinmenizin de tam sırası! Daha çok su için, güneşten koruyucu kullanın, uykunuza özen gösterin ve yatmadan önce mutlaka cildinizi temizleyin.

Makyaj tüyoları:
Genç kadınlar, cildin doğal ışıltısını kapatmayan ince ve şeffaf dokulu fondötenleri tercih etmeli. Sadece allık ve renkli bir parlatıcı sürebilirsiniz. Ayrıca, ileriki yaşlarda kullanamayacağınız renkleri denemenizin de tam zamanı. Mavi bir far mı sürmek istiyorsunuz? Sürün! Ama makyajınızın geri kalanı minimal olsun.

30'lar

Tedavi edin ve koruyun
Güzellik rutininizi daha çok ciddiye almaya başlamalısınız. İçlerinde etkili antioksidanlar bulunan anti-aging ürünlere yatırım yapın. Güneş kreminiz çantanızın vazgeçilmezi olsun. Böylece şimdi ve daha ileri yaşlarda oluşacak kırışıklıkların ve kahverengi lekelerin önüne geçebilirsiniz. Bronz bir tenden vazgeçemiyorsanız tek seçeneğiniz otobronzanlar.

Makyaj tüyoları:
Artık hangi renklerin size yakıştığını öğrenmiş olmalısınız. Makyaj seçimlerinizi buna göre yapın. Tabii kullandığınız ton da önemli. Mesela kahverengi far tüm zamanların favorisidir, fakat doğru tonu kullanmazsanız gözleriniz şiş, siz de yaşlı görünebilirsiniz.

40'lar
Anti-aging ürünleri seçin
Yaşınız ilerledikçe, cildiniz yumuşaklığını, elastikiyetini ve parlaklığını kaybeder. Bu belirtilerin düzeyini genetik kodunuz ve daha önceki yıllarda güneşten korunup korunmadığınız belirleyecektir. Jel kıvamındaki ürünler yerine, nemlendirme etkisi yüksek olan gündüz ve gece kremleri kullanın. Kullandığınız ürünlerin güçlü anti-aging maddeler içermesine dikkat edin.

Makyaj tüyoları:
Göz makyajınızda, metalik pigmentler içeren bir far kullanmanız daha genç görünmenizi sağlayacaktır. Parlak ve ışıltılı farlar, yüzünüzü aydınlatıp, dikkati cildinizdeki yaşlanma belirtilerinden uzaklaştırır. Ama dikkat: Eğer parlak bir göz farı kullanıyorsanız, cildinizin geri kalanının mat bir görünüme sahip olmasına özen gösterin.

50'ler
Beslenmenize özen gösterin
Artık cilt bakımını ve sağlığınızı iyice ciddiye almalısınız. Hangi anti-aging ürününü kullanmanız gerektiğini bir dermatologa danışmanızda fayda var. Bilimsel araştırmalar, yüksek oranda omega-3 yağ asitleri ve antioksidan içeren besinlerle yapılan dört günlük bir diyetin, gözaltı torbalarını da yüzde 39 oranında azalttığını gösteriyor.

Makyaj tüyoları:
Eğer krem farlar göz çevrenizdeki kırışıklıkların daha belirgin görünmesine neden oluyorsa, önce gözkapaklarınıza bir kat fondöten uygulayın. Böylece far ve cilt arasında bir katman yaratmış olursunuz. Krem farı parmaklarınız yerine fırçayla sürün.
Haberin fotoğrafları