kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Yok artık... Kaçak içki fabrikası!

İlhan DEMİRCİOĞLU - SABAH
22.04.2009
Son 20 günde 11 kişiyi öldüren kaçak içkiye yönelik operasyonlar hızlandı. Samsun, Giresun illeri ile Çarşamba ilçesinde kaçak imalathaneler basıldı Polisin şafak operasyonuyla piyasaya sürülmek üzere hazırlanan 3 bini dolu 20 bin boş şişeyle birlikte 1.5 ton kaçak alkol ele geçirildi. 13 kişi gözaltına alındı..
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 2 il ve bir ilçeye yaptıkları eşzamanlı operasyonla kaçak içki üretilen iki imalathaneyi ortaya çıkardı. Kaçak içki üretimi yapan ve pazarlayan 13 kişi gözaltına alındı. Samsun ve Giresun illeri ile Çarşamba ilçesindeki operasyonlarda, şişelenmiş çok sayıda içkiyi piyasa sürülmek üzere hazırlanmış olarak ele geçirildi.

SAHTE İMALATHANELER
Ürettikleri sahte içkileri piyasaya sürdükleri belirlenen bir çeteyi takibe alan polis, uzun süreli takibin ardından dün sabah operasyon için düğmeye bastı. Ekipler, Tekkeköy Gıda Toptancılar Sitesi'nde (SAGİMAD) meyve suyu imalathanesi adı altında faaliyet gösteren bir tesis ile Hürriyet mahallesinde bir imalathane ve sahte içkilere etiket ve bandrol basan iki matbaaya şok operasyonlar yaptı. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 5 aydır yapılan teknik takip sonucu yakın takibe aldıkları 13 kişiyi de gözaltına aldı. Operasyonlarda piyasaya sürülmeye hazır yaklaşık 3 bin şişe kaçak viski ve votka ile yaklaşık 20 bin boş şişe, ünlü markaların bulunduğu votka ve viski etiketleri, bandroller, yaklaşık bin 500 litre kaçak alkol ve kaçak içki yapımında kullanılan düzenekler bulundu.

ÇETE GÖZALTINDA
Şebekenin, kolilerde paketlenmiş halde bulunan kaçak içkileri başta Karadeniz bölgesi olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne pazarladıkları belirlendi. Polisin kaçak içki imal ettikleri, sahte bandrol bastıkları ve pazarladıkları iddiasıyla gözaltına aldığı N.S.G., C.U., Y.A., Y.Ö., S.B., E.B., A.C., Ö.C., A.A., V.K., R.S., S.G., O.A. Adli Tıp Kurumu'nda sağlık kontrolünden geçtikten sonra Emniyet Müdürlüğü'ne götürülerek ifadeleri alınmaya başlandı. Antalya'nın Kemer ilçesindeki 4 yıldızlı bir otele yerleşen Alman öğrenci grubundan 7'si 27 Mart tarihinde alkol komasına girmişti. Her şey dahil otelde kaçak içki tükettikleri iddia edilen öğrencilerden 18 yaşındaki Rafael Neca odasında ölü bulunmuştu. 6 öğrenciden 4'ü sağlığına kavuşurken öğrencilerden komada olan 19 yaşındaki Jan Lange ile 17 yaşındaki Pierre Follkovt, 2 Nisan'da Almanya'ya götürülmüş ancak gençler kurtarılamamıştı. Otelin satınalma müdürü Vedat Karagülmez tutuklandı. İçkiyi otele tedarik eden firmanın sahibi Cengiz Emmez ise soruşturma kapsamında halen aranıyor. Turizme de darbe vurabilecek bu olaydan sonra Antalya Tarım İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Denetimlerde 98 numune incelendi. Tarım İl Müdürü Bedrullah Erçin rutin kontrollerin dışında, yaşanan olay nedeniyle bir haftadır Antalya ve ilçelerinde sıkı denetim yaptıklarını, denetimlerin önümüzdeki hafta da süreceğini belirterek, bu numunelerin 62'sinin uygun çıktığını, 29'unun ise olumsuz sonuç verdiğini söyledi. 2005 yılından bu yana otellerde toplam 2 bin 359 denetim yapıldığını da açıklayan Erçin, denetimlerde 264 bin 938 şişe kaçak içki ve boya maddeleri, aromalar ve sahte etil alkol gibi kaçak içki yapımında kullanılan maddenin ele geçirildiğini açıkladı.

BURSA'DA 8 ÖLÜM
Bursa'dan gelen haberler ise kaçak içkinin tehlikelesini en somut haliyle gözler önünde sermişti. 20 günde kaçak rakı içen 8 kişi yaşamını yitirmişti. 18 Mart'ta Mudanya ilçesinde Tekel bayisinden aldıkları rakıyı içen Hasan Erdem (78) ve Saip Telli (59) görme kaybı yaşadıktan sonra yaşamlarını yitirdi. 2 gün sonra Mustafakemalpaşa'da yine Tekel bayisinden aldığı kaçak rakıyı içen İsmail Güven (50) öldü. Ardından Ovaakça beldesinde Nazmi Kahraman, Büyükorhan ilçesinde Kader Coşkun (25) metil alkol zehirlenmesinden can verdi. Sahte rakının son kurbanları Demirtaş beldesinde dere kenarında buldukları rakıları içen Zafer Kara (27) İbrahim Cinoğlu( 43) ve Mustafa Gönen (53) oldu.
Haberin fotoğrafları