kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
22 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"138'den sen ders al"

ANKARA
22.04.2009
"Ergenekon, Türkiye'yi tutsak almak için planlandı" diyen Deniz Baykal Erdoğan'a "Anayasanın 138'inci maddesinden sen ders çıkar" dedi..
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Ergenekon operasyonlarının Türkiye'yi tutsak almak için planlandığını iddia ederek, isim vermeden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Ergenekon tepkisini hatırlatıp, "Türkiye'de Ergenekon sancısı başladı" dedi. Baykal, Erdoğan'ın yargıya müdahaleyi engelleyen 'Anayasanın 138'inci maddesi var' hatırlatmasına "Bu maddeden sen ders çıkar. Ben muhalefetim" yanıtı verdi. Baykal, dün partisinin grup toplantısında şu mesajları verdi:

* Yargılamalar mahkemede değil, kamuoyu önünde yapılıyor. Bu nasıl iddianame, bu nasıl yargılama. Kim darbe yapıyorsa, tahkikatını yap, bul ve hesabını sor. Sormazsan namertsin.

* Türkiye'de şimdi bir Ergenekon sancısı başladı. İnsanlar yavaş yavaş bunları dile getirmeye başladı. Son olarak Meclis Başkanı da söyledi. Hükümetin içinden birileri de bu sancıyı ifade etme durumuna geldiler. Vicdan sahibi herkesin canı sıkılıyor.

* Başbakan 2006 yılında "Bu davaya bakacak savcı bulamıyoruz" demişti. Savcılar bulundu. Şimdi umut hakimlerdedir.

* Türkiye büyük bir sınavdan geçiyor. Yargı bağımsızlığı tahrip edilmiş, tehdit altındadır. Ergenekon Türkiye'yi tutsak almak için planlanmıştır. İnşallah tarihte olduğu gibi Ergenekon, Türkiye'nin çıkış kapısı olacaktır.

* Başbakan 'Anayasanın 138'inci maddesi var' diyor. 138'inci madde yargıyı etkilemek için talimat vermeyi yasaklıyor. Oradan sen ders çıkar. Ben muhalefetim. Yargıya saygımdan bunları söylüyorum. Görevimiz bu bizim.