kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Erol Manisalı ve Ergenekon

Son dalgada tutuklananlardan biri de, Prof. Erol Manisalı . Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'a sunulan 2003 tarihli 2 rapora göre, Manisalı, Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz ile Teknik Takip Daire Başkanı Atilla Uğur'a "Hükûmete karşı medyanın, sendikaların ve akademisyenlerin nasıl yönlendirileceğini" anlatıyor. İlk rapor, Manisalı'nın toplantıda dile getirdiği konuların özetlendiği 33 sayfadan oluşuyor. İkinci rapor ise, "Manisalı'nın referans verdiği kişiler" başlığıyla 13 sayfa olarak hazırlanmış. Manisalı ile yaptıkları konuşmayı, Levent Ersöz ve Atilla Uğur, Jandarma Genel Komutanı Şener Eruygur'a sunmuş.
Manisalı, Emin Çölaşan, Mustafa Balbay, Aslan Bulut, Aslan Tekin gibi gazeteciler ile, ATO Başkanı Sinan Aygün ve İşçi Partili Adnan Fırat 'ın kendi amaçları doğrultusunda "yönlendirilebileceğini" belirtmiş. Cumhuriyet, Yeni Çağ, Ortadoğu ve Ulusal Kanal hakkında, "kullanılabilir" demiş, Aydınlık dergisi için de, "istediğiniz her şeyi yayınlar" diye konuşmuş.
Manisalı, Emin Çölaşan'la ilgili şu sözleri sarf etmiş: "Çalışmalarımızın bütününü göstermeden, parça parça vermek suretiyle medyaya taşınması konularında kendisini kullanabiliriz."
Ergenekon dava dosyasındaki bilgileri okumayanlar, birileri haksızlığa uğruyor diye düşünebilir. Peki "yapanın yanına kâr kalsın?"


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın