kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Süleyman Y.

Tele kulağa takılan 'şike'den çete çıktı

20.04.2009
Tarsus'ta 82 kişi hakkındaki iddianamede, 3 kişinin öldürülmesi, çok sayıda kişinin yaralanması olayına karışan örgütün lideri eski Ülkü Ocakları Başkanı'nın maç için şike istediği telefon görüşmeleri yer aldı..
Mersin'de 3 kişinin öldürülmesi, çok sayıda kişinin yaralanması, gasp, tehdit olaylarına karışan ve Mezitlispor-Ceyhanspor maçına şike karıştırdıkları iddia edilen eski Tarsus Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Y.'nin de aralarında bulunduğu 33'ü tutuklu 82 kişi hakkında Adana 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede, küme düşme tehlikesinde olan Ceyhanspor'un 50 bin lira ödeyerek Mersin Mezitlispor'u 2-1 yendiği ve ligde kaldığı belirtilirken, kulüp yetkilileri ile örgüt lideri Süleyman Y.'nin telefonda yaptığı 'şike' görüşmelerine de yer verildi.

DİNLEMEYE ALINDI
Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Temmuz 2007'de Tarsus Ülkü Ocakları'nda kanunsuz işler yapıldığı ihbarları sonucu soruşturma başlattı. Mahkeme kararıyla eski Ülkü Ocakları Başkanı Süleyman Y. ile diğer görevlilerin telefonları dinlemeye alındı. 27 Ekim 2008'de 'Çatalburun 33' adı altında operasyon yapıldı. Süleyman Y. ile birlikte 33 kişi tutuklanırken, 49 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı 82 kişi hakkında, 'Örgüt kurmak, örgüt üyeliği, örgüte yardım etmek, nitelikli yağma, kasten adam öldürmek, adam yaralama, suçluyu kayırma, suç delillerini gizleme ve saklamak, kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, ateş etmek, şantaj' suçlarından Adana 7. Ağır Ceza Mahkamesi'nde dava açtı. İddianamede, Süleyman Y.'nin uzun süre Tarsus Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptığı, elebaşılığında kurulan suç örgütünde kendileri ve çevresindekileri 'ocak grubu'olarak isimlendirdiği, Ülkü Ocağı'nın Tarsus şubesinin de suç örgütünü perdelemek amacıyla kullanıldığı belirtildi.

ŞİKE DE ORTAYA ÇIKTI
Tarsus'ta 2007 -2008'de Savaş Verdi, Serdar Altun ve Mustafa Atik'in öldürülmesinin yanı sıra sanıkların karıştığı 29 ayrı olayın ayrıntılı anlatıldığı iddianamede, geçen yıl 3'üncü Lig 1'inci Grup takımlarından Mezitlispor- Ceyhanspor maçına 'şike' karıştırıldığı da belirtildi. Ceyhanspor'un 50 bin lira ödeme yaptığı Mezitlispor'u 2-1 yenerek küme düşmekten kurtulduğu ifade edildi. Taraflar arasında geçen konuşmalara da yer verildi. Cumhuriyet Savcısı, örgütün elebaşı olduğu öne sürülen Süleyman Y. hakkında 16 ayrı suçtan 2 kez müebbet ve toplam bin 475 yıla kadar hapis cezası istedi. Mezitlispor-Ceyhanspor futbol maçına şike karıştırdıkları öne sürülen tutuksuz kulüp yetkilileri Sedat S. ile Alican Ö. hakkında da 'Silahlı suç örgütüne yardım etmek' suçundan 3'er yıl hapis cezası istendi. Diğer sanıklar hakkında ise 3 yıl ile ömür boyu arasında değişen hapis cezaları isteniyor.