kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Duruşma için gelen Fransız avukatlar tartışma yarattı

21.04.2009
İstanbul Barosu, Fransız avukatların etnik kökenlerine vurgu yaparak "yargı bağımsızlığını zedeleyeceğini" iddia etti. Dink ailesinin avukatı Cinmen, "Baro'nun tavrı yadırgatıcı" dedi..
Dink davasının görüldüğü duruşmaya Paris Barosu ve Ermeni asıllı Fransız Avukatlar Birliği'nden (AFAJA) biri kadın 3'ü Ermeni asıllı 5 avukat da hukuki gözlemci olarak katıldı. Avukatlar "Sürecin sonuna kadar duruşmalara katılmak istiyoruz" derken, İstanbul Barosu Başkanı Muammer Aydın'ın duruşma öncesinde Paris Barosu Başkanı'na gönderdiği mektupla katılımı "içişlerine müdahale oluşturabileceği ve yargı bağımsızlığını zedeleyebileceği" gerekçesiyle uygun görmediğini bildirdiği öne sürüldü. Aydın SABAH'a, gözlemci avukatların önemli bir bölümünün aynı etnik kökene dayalı bir derneğe bağlı olmasının ırk ayrımcılığı yasağına aykırı olacağını ve davayı hukuki bir gözlemden ziyade siyasi niteliğe dönüştüreceği endişesi taşıdığını ifade etti. Aydın "Fethiye Çetin'in davetini, Baronun daveti gibi bir havaya büründürmüşler. Yönetimle değerlendireceğiz. Bir takım yardımlar talep ettiğini seslendirmiş oldu. Disiplin soruşturmasını gerektirir bir durumsa, bunun da gereğini yaparız" dedi.

"TALİHSİZ BİR TAVIR"
Hrant Dink ailesinin avukatlarından Engin Cinmen, İstanbul Barosu'nun, Hrant Dink davasını izlemek için gelen 3'ü Ermeni asıllı 5 Fransız avukata karşı takındığı tavrı talihsiz bulduklarını söyledi. Baronun talihsiz bir tavır takındığını ifade eden Cinmen şöyle dedi: "Bu tutum nezaket kurallarına da, bizim teamüllerimize de aykırı. Avukatlar, gittikleri yerlerde baroları ziyaret ederler. Bize göre Fransız avukatlar da bu çerçevede buraya geldi. İstanbul Barosu'nun tavrı son derece yadırgatıcıdır."