kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ziraat 4 yıl içinde İstanbul finans merkezine gelecek

20.04.2009
Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü'nün, İstanbul finans merkezi ilan edilen Ataşehir'e taşınma takvimi belli oldu. 4 yılda inşaat tamamlanıp işletmeye geçilecek..
Türkiye'nin en büyük bankası Ziraat, 4 yıl içinde genel müdürlüğünü başkentten İstanbul'a taşıyacak. İstanbul finans merkezi olarak belirlenen Ataşehir'de yapılacak Ziraat Bankası genel müdürlük binasının yapımının proje yöneticiliği hizmet alımı ihalesi için ön yeterlilik çağrısı yapıldı. 2 Nisan'da başlatılan ihale süreci uyarınca, ihaleye teklif verecek firmaların, ön yeterlik dokümanına uygun olarak düzenleyecekleri başvuru belgelerini, 30 Nisan Perşembe günü, saat 14.00;e kadar bankanın ilgili birimine iletmeleri gerekiyor.

135 BİN METREKARE
Yeterli tecrübeye sahip adaylar, teklif vermek üzere ön yeterlik başvurusuna davet edildi. Söz konusu iş, teknik ve mali tekliflerinin değerlendirilmesiyle, ihale usulü ile yapılacak. İstanbul Ataşehir'de 54 bin 384.47 metrekare arsa üzerine inşa edilecek kompleksin emsale dahil toplam inşaat alanı yaklaşık 135 bin metrekare olacak. Kompleksin, banka ve iştirakleri için ofis alanları ile konferans merkezi, sergi alanları, sağlıklı yaşam merkezi ve alışveriş merkezini kapsaması öngörülüyor. İşin süresi, 48 ayı proje, inşaat ve işletmeye alma, 12 ayı ise kesin kabulün yapılması olmak üzere toplam 60 ay olarak planlandı.

100 milyar TL'lik kamu devi
- Aktif büyüklük: 104.4 milyar TL
- Toplam mevduat tutarı: 84 milyar TL
- Toplam kredi tutarı: 30.8 milyar TL
- Vergi öncesi kâr :2.7 milyar TL
- Net kâr: 2.1 milyar TL
- Şube sayısı: Bin 156
- Personel sayısı: 21 bin 299