kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
21 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Günay'ın Ergenekon yorumu şık değil"

Süleyman SAĞAT-Adem AKCAN/SABAH
21.04.2009
Şahin, Ergenekon gözaltılarını eleştiren Ertuğrul Günay'a, "Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bir değerlendirme yapsam o da bunu şık bulmaz" dedi..
Yargı Teşkilatı Toplantısı 2009'a katılmak üzere İzmir'e gelen Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Ergenekon soruşturması kapsamında son gözaltılarla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ı eleştirdi. "Aynı kabinede görev yapan bakan arkadaşımızın kabinede görev yapan bakan arkadaşımızın yapmış olduğu bir konuşmayla ilgili konuşmayı pek şık bulmam" diyen Şahin, "Ben Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ilgili bir değerlendirme yapsam herhalde o da bunu şık bulmaz" diye konuştu. Şahin, Günay'ın, "Ergenekon'' soruşturmasını eleştirdiğinin anımsatılması üzerine şöyle dedi:

KONU YARGISAL
"Birbirimizin görüşlerine saygı duymalıyız. Ancak eleştirdiği konu yargısal bir konudur. Bilindiği gibi bağımsız yargı organlarımız, anayasa, yasa ve hukuka uygun olarak vicdanlarıyla hareket ederler. Yanlış olabilir mi? Gerek soruşturma, gerek koğuşturma evrelerinde birtakım hatalar yapılabilir mi? Yapılabilir. Ancak bunun düzeltilmesinin yolu da yine yargı içinde olacaktır. O bakımdan bağımsız ve tarafsız yargının faaliyetleri konusunda fikir beyan ederken hepimiz çok dikkatli davranmalıyız. Yargıyı yıpratacak veya kamuoyu nezdinde onun tarafsızlığına gölge düşürecek beyanlardan mümkün olduğunca kaçınmak durumundayız.''