kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
19 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Emlak Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Bogart stilini yansıtan, sofistike görüntü garantisi veren trençkotlar.

Şıklığın tamamlayıcıları

17.01.2009
Palto, kaban ve montlar erkeklere, biz kadınlardan daha çok yakışır. O yüzden 'ye kürküm ye' misali şıklığınızın bütünlüğü adına dış giyim seçerken dikkat etmelisiniz!..
Siz şehir erkekleri, aslında şıklığınıza şıklık katan paltoların, maalesef ne rengine, ne stiline, ne de detaylarına dikkat etmez, siyahtan şaşmazsınız. Palto en nihayetinde, bildiğimiz paltodur. Ancak tüm kıyafetinizin şıklığını, hem de kışın soğuğundan koruması adına, gardırobunuzun aile büyüğü; en ağır ve en hakikatli parçalarını seçerken biraz daha dikkat etmek gerekir.

ÇALIŞAN/ İŞÇİ KARAKTERİ:
Tasarımcıların en yeni koleksiyonlarında yer alan 'elleriyle çalışan' işçi trendini uygulamak istersek, paltolara çok büyük iş düşüyor. Burada kalça ve diz arasında biten kabanlar ile kısa, kalçada biten 'montlar' ön planda olacaktır. Amerikalı işçi sınıfı, kıyafetleriyle o döneminin en baskın tarzını belirledi ve günümüze kadar gelen izler bıraktı. Ayrıca İngilizlerin Dickens karakterleri de aynı şekilde bu trendin güçlü örnekleri oldu. İşte şimdiki zamanda da, o dönemin ihtiyaçlarının yansıması ve kafamızda canlandırdığı görüntü bu. Yani biraz detay verirsek... Cepleri ön planda ve fermuar detaylı, içi yünlü ya da elyaflı, kapitone kaban ve montlar. Görüntüsünden çok kullanışa yoğunlaşılmış, çok yönlü tasarımlar. Bunlar, hem iş hem de günlük hayatta ve hafta sonları rahtatlıkla giyilebilecek modeller. Hatırlarsanız, 1990'ların başında çok moda olan dışı renkli, desenli, yünlü flanel kumaştan, içi kapitone kabanlar vardı. Bu modeller yine moda oldu. Her markanın koleksiyonlarında bulunan bol cepli, fermuarlı av kabanları ve 'aviator' yani havacı montları; jeanler ve bol cepli kargo pantolonlarla rahatça giyebilirsiniz. Fakat daha farklı bir görüntü elde etmek için bu sezon çok moda olan mikro desenli, kareli, yünlü kumaştan, dar paça pantolonları, altına kalın tabanlı deri botlar ve jean üzerine çıkarılan yağmur çizmelerini ile binici çizmelerini deneyebilirsiniz. Siyahtan farklı olarak bu kabanların haki, nefti yeşil, koyu bej ve camel renklerini de bulmanız mümkün. Barbour'un klasik, içi ekoseli av kabanları, Belstaff'ın beli kemerli ya da palaskalı av kabanları, Parajumpers'ın havacı montları, Zara ve Massimo Dutti ile DKNY Jeans'de bulabileceğiniz daha şıkça ama mutlaka bol cepli fermuarlı kabanlar, Hugo Boss'un kapitone belden kemerli büyük cepli kabanları ve yine bol cepli, yünlü, yakası çıkabilen, deri, havacı montları sezonun diğer önemli parçalarından.

RUS TRENDİ
Rus etkisi dediğimizde aklınıza kar ve soğuk geldi değil mi? Evet doğru. Ana temamız kardan etkileniyor çünkü bu trendin en önemli parçaları kürk detaylı, kapişonlu ağır paltolar, cep ve fermuar detaylı askeri temalı parkalar, içi yünlü ve kapitoneli kar montları ile Eskimo paltoları. Birkaç sezondur vitrinlerde olan askeri parkalar, bu sezon da spor tarzda giyinen erkeğin, kışlık vazgeçilmezi oldu. Bu uzun siyah, lacivert ve asker yeşili parkalar Gstar, Jean-Paul Gaultier'in koleksiyonlarında mevcut. Artık tekstil teknolojisi o kadar gelişti ki, sıcak kalmak için kürklere ihtiyacımız yok. Gönlümüz de yok zaten. Hayvanları rahat bırakıp sıcağı içerde tutan, rüzgarı ve yağmuru geçirmeyen ve aynı zamanda hava da alabilen nano-teknolojik kumaşlar geliştirildi. Nepal'deki dağ adamını bile sıcak tutacak, yün elyaflı ve kaz tüyü astarlı, polyester kumaşlı parlak montlar, şimdi rengarenk ve çok moda. Bu montları ister şehirde koyu renk jeanler ile, ister dağda, kayak pantolonlarının üstüne giyebilirisiniz. Moncler, Armani Jeans, Energie, CK Jeans ve Iceberg'de bu montlardan bulabilirsiniz. Bizi soğuktan koruyabilecek ama stilimizi de farklılaştıracak çok çeşitli, şık kaban ve montlar yerli markalarda da var. Renk seçimi size kalmış. Fakat cep detaylarını atlamayın.

ZAMANSIZ STİLLER
Muntazam dikilmiş, geleneksel ama çok şık trençkotlar, bu sezonun en çok öne çıkan modelleriydi. Her markada ve her koleksiyonda farklı detayda ve renkte, ama hepsi Humphrey Bogart stilini yansıtan, sofistike görüntü garantisi veren trençkotlar... Şık ama klasik ve çalışan erkeğin gardırobunda bulunması gereken, takım elbise üzerine de çok yakışan bu tarz paltolar, ister nano-teknolojik, yağmuru ve rüzgarı geçirmeyen kumaştan, ister kalın kaşe ve yün kumaştan, bütün sonbahar-kış sezonunun olmazsa olmazı oldu. Siz de hâlâ almadıysanız ister orta yaşa, ister gençlere tasarlanan bu trençkotlardan Ralph Lauren, Costume National, Beymen Club, Burberry, Network ve QUE markalarında bulabilirisiniz. Seçiminiz palto ise, beli kemerli olanları seçin.
Haberin fotoğrafları