kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
18 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Çiçekler, 230 bin kişiye iş imkanı sağlayacak

CİHAN
Giriş Saati : 18.04.2009 15:28
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da yetiştirilen çiçeklerin ihraç edileceğini, bu yolla yaklaşık 230 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını açıkladı...
Topbaş, Çobançeşme'deki fidanlığın Çevre ve Orman Bakanlığı'ndan kendilerine tahsis edildiğini söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'ya gidişi sırasında uğurlamaya katılan Kadir Topbaş, İstanbul'da yetiştirilen çiçeklerle ilgili soruları yanıtladı. Topbaş, çiçek yetiştirme konusunda İstanbul'un bir taraftan kendi ihtiyacını tedarik ederken, diğer taraftan Anadolu'nun birçok kentine satış gerçekleştirdiğini, bir ileriki adım olarak da yurt dışına ihracatı düşündüklerini söyledi. Topbaş, çiçeklerin ihracıyla birlikte yaklaşık 230 bin kişiye iş imkanı sağlanacağını belirtti. Silivri, Çatalca ve Şile'deki köylerde çiçek alımlarına başladıklarını kaydeden Topbaş, bu yolla ağaç kesme yasağı nedeniyle mağdur olan orman köylülerinin mağduriyetlerinin giderildiğini kaydetti.

İstanbul'un çeşitli yerlerine 13 milyon lale diktiklerinin altını çizen Topbaş, "Çok dikmek yerine ekonomiye katkısını oluşturmayı arzu ediyoruz. 4,5 milyon TL harcandı ve bu kent ekonomisi içinde kaldı. Rakam olarak ilk etapta farklı değerlendirilebilir ama bizim günü birlik organizasyonlarda bunu harcadığımız oluyor. Bu rakam Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün bütçesinin yüzde 1,2'sidir." şeklinde konuştu.