kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

ÇYDD yöneticileri ve Mergen serbest

AJANSLAR
Giriş Saati : 15.04.2009 17:29
Güncelleme : 15.04.2009 23:43
Yeni Haber
Ergenekon soruşturmasının 12. dalgasında gözaltına alınan ve aralarında Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu üyesi Tijen Mergen'in de bulunduğu 5 kişinin ardından, ÇYDD Beyoğlu Şubesi Başkanı Oya Adalı Ediz, ÇYDD Avcılar Şubesi Başkanı Şükriye Varlık ve ÇYDD gönüllüsü Ferhat Şenatalar da serbest bırakıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında 3 kişinin daha serbest bırakılmasıyla, adliyeye sevk edilen 8 kişinin tamamı savcılıktan serbest kalmış oldu.

Adliyeye sevk edilen 8 kişiden Doğan Gazetecilik A.Ş. İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, ÇYDD Bakırköy Şubesi Başkanı Gülser Alparslan, ÇYDD Kartal Şubesi Başkanı Belkız Bağ, ÇYDD Tanıtım ve İletişim Birimi Sorumlusu Nursel Gülter ve ÇYDD saymanı Perran Yorgancıgil, daha önce savcılık sorgularının ardından serbest kalmışlardı.

ADLİYEYE SEVK EDİLEN ÇYDD SAYMANI PERRAN YORGANCIGİL SAVCILIK SORGUSUNUN ARDINDAN SERBEST BIRAKILDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Saymanı Perran Yorgancıgil serbest kaldı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen Yorgancıgil, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcılarınca sorgulanmasının ardından serbest bırakıldı.

TİJEN MERGEN: ''HAK YERİNİ BULDU''

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi çıkışında, yakınları tarafından karşılanan Doğan Gazetecilik A.Ş İcra Kurulu Üyesi Tijen Mergen, gazetecilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Şu aşamada konuşmak istemediğini belirten Mergen, ''Hak yerini buldu". dedi.

Tijen Mergen'in avukatı Köksal Bayraktar da savcılıkta müvekkiline, bazı gazetelerde yer alan ''ÇYDD'den burs alan öğrencilerin zorla Cumhuriyet mitinglerine götürüldüğü'' iddiasına ilişkin herhangi bir soru sorulmadığını, ''Baba Beni Okula Gönder Kampanyası''na ilişkin bazı sorular sorulduğunu ifade etti.

Avukat Bayraktar, müvekkili Mergen'e, yaptığı bazı telefon görüşmelerinin sorulduğunu da söyledi.

Bu arada, savcılık sorgularının ardından serbest bırakılan ÇYDD saymanı Perran Yorgancıgil, ÇYDD Bakırköy Şube Başkanı Gülser Alparslan, ÇYDD Kartal Şube Başkanı Belkız Bağ ve ÇYDD Tanıtım ve İletişim Birimi Sorumlusu Nursel Gülter de adliye çıkışında kendilerini bekleyenler tarafından alkış ve çiçeklerle karşılandı.

Serbest bırakılan bu kişiler, yorgun olduklarını belirterek, gazetecilere açıklama yapmadan adliyeden ayrıldı.