kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
15 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Engin Çeber ölüme böyle gitti

İHA
Giriş Saati : 15.04.2009 10:39
Güncelleme : 15.04.2009 23:43
Yeni Haber
Engin Çeber'in Metris Cezaevi'nde "İşkence" ve "Kötü Muamele"sonucu öldüğü iddiasına ilişkin olarak aralarında cezaevi ikinci müdürü, infaz koruma memurlarının da bulunduğu 60 kamu görevlisi hakkında açılan dava dosyasına, cezaevi kamerası tarafından kaydedilen görüntüler girdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Görüntülerde, Engin Çeber'in cezaevine girişi, ayrı odaya alınışı, elinde cop olan görevliler, revire kaldırılışı detaylı olarak görülüyor. Soruşturmayı yürüten savcılığın, cezaevi kameralarına giren görüntülerden alınan fotoğraflar üzerinde aldığı notlar, olayın meydana geliş şeklini gözler önüne seriyor. Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılaması devam eden, 15 Nisan'da üçüncü duruşması yapılacak olan davada, kamera kayıtları izlenecek.

Dava dosyasına giren Engin Çeber ile görüntüler tarih ve saat olarak dakika dakika dava dosyasında yer alıyor.Dava dosyasında yer alan cezaevi görüntülerine ilk olarak Çeber'in cezaevine gelişi not düşülmüş. Kamera kayıtlarına göre tarih 29 Eylül 2008'i saat olarak da 20:58'i gösteriyor.

Görüntülerin devamında ellerinde poşetleri olan Engin Çeber ve başka bir kişinin ayrı odalara alınışı da kamera kayıtlarında bulunuyor.Görüntüden alınan fotoğrafların üzerine, soruşturmayı yürüten savcılık tarafından alındığı ifade edilen detaylı notlarda, Çeber ile gözaltında bulunan diğer kişinin ayrı ayrı konuldukları odada kameranın bulunmadığı notu bulunuyor.

Çeber ve diğer kişinin bulunduğu odanın önünde copla bekleyen daha sonra da içeri girdiği gözlenen görevli ile ilgili olarak da "copla çıkıp diğer tarafa giriyor" şeklinde notlar bulunuyor.