kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
13 Nisan 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Beren Saat, son dakikada festivalde film izlemek isteyince kapıdan dönmüş!

'Pop-corn' festivali bozar mı?

OLKAN ÖZYURT - SABAH
12.04.2009
- Fransız sinemasının yıldız yönetmenlerinden François Ozon, Rickyfilminin sunumu yapmak için geldiği Emek Sineması'nda starlar gibi karşılandı. İmza alanlar, fotoğraf çektirenler, ismi anons edilince yüksek sesle tezahürat yapanlar... Genelde oyunculara değer görülen bu sevgi gösterme biçiminin bir yönetmene yapılması tabii sevindiriydi. Ozon da bu ilgiden memnun görüzükordu. Daha önce Türkiye'ye gelmediğini söyleyen Ozon, filminin gösterimi sonrası yaptığı söyleşi de Türkiye'nin çok gündemde olduğunu ve kendisinin de keşfetmeye çalıştığı söyledi. Ozon "Ben cumhurbaşkanımız Sarkozy gibi düşünmüyorum, Türkiye'nin Avrupa Birliğine girmesinden yanayım. Bu anlamda da nasıl bir ülke olduğunu da merak ediyorum" deyince hedefi 12'den de vurmuş oldu.
- Festivalin dilden dile dolaşan filmleri de biraz geç olmakla birlikte ortaya çıkmaya başladı. Şimdilik Takipçigörenlerin mutlaka izlemelisiniz dediği ender filmlerden. Film bu kadar dillendirilince bir grup festival müdavimi Takipçi'nin bugünki Rexx Sineması'ndaki gösterimine için Beyoğlu'ndan Kadiköy'e geçmek için adeta seberberlik ilan etti!
- Beren Saat de festivale teşrif edenler arasında. Ama her son dakikacının başına gelen onun da başına geldi. Emek Sineması'na bilet almaya gelen Saat bilet bulamıyınca pek merak ettiği filmi izleyemeden geri dönmek zorunda kaldı.
- Patlamış mısır, nam-ı diğer Pop-Corn mevzusu, festivalcileri bir kez daha karşı karşıya getirdi. Bir seyircinin gösterim sırasında patlamış mısır yerken başka bir seyircinin "Bu bir sanat filmi bu filmde Pop-Corn yenmez" uyarısıyla başlayan ufak tartışma festival ortamının esprisi haline geldi. Şimdi müdavimler sanat filmleri ile Pop-Corn ilişkisi üzerine beyin fırtınası yapıyor!