kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şırnak'ta çatışma: 2 şehit

AA
Giriş Saati : 11.04.2009 10:34
Güncelleme : 11.04.2009 19:58
Yeni Haber
Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı bildirildi...
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine dün saat 20.20'de çıkan çatışmada, teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu 2 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine dün saat 09.30'da çıkan çatışmada da 1 güvenlik görevlisi yaralandı.

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI: MEYDANA GELEN ÇATIŞMALARIN DEVAMINDA 7 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, 1 güvenlik görevlisinin yaralandığı çatışmaların devamında 7 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bölücü terör örgütüyle mücadeleye ilişkin duyuruda, Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde icra edilen operasyonda, bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile karşılaşılması üzerine, teröristler tarafından açılan ilk ateş sonucu dün 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, Şırnak'ın Uludere ilçesi dağlık arazi kesiminde çıkan çatışmada da 1 güvenlik görevlisi yaralandığı hatırlatıldı.

Açıklamada, meydana gelen çatışmaların devamında 7 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiği, bölgede operasyonlara devam edildiği belirtildi.

SON BİR HAFTA İÇERİSİNDE 17 TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Güvenlik güçleri, son bir hafta içerisinde 17 teröristi etkisiz hale getirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''bölücü terör örgütüyle mücadelede haftalık durum''a ilişkin duyuruya göre, 5 Nisanda Şırnak'ın Silopi ilçesinde 8 terörist teslim oldu. Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 5 Nisanda 1 terörist, bugün Şırnak'ın Merkez ilçesinde de 7 terörist ölü ele geçirildi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde de 9 Nisanda bir terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

PİYADE ER EMRE ANŞİN'İN KARDEŞİ ENİS: ASKERE GİTMEDEN ÖNCE 'ŞEHİT OLACAĞIM' DERDİ


Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonda şehit olan Piyade Er Emre Anşin'in evinde hüzün var.

Şırnak'ın Besler Dereler bölgesinde dün şehit olan 21 yaşındaki Emre Anşin'in Ümraniye Yeni Çamlıca Mahallesi'ndeki evinin bulunduğu apartmana dev Türk bayrağı asıldı. Sokak sakinlerinin de evlerinin pencere ve balkonlarını Türk bayraklarıyla donattıkları görüldü.

Şehit erin kardeşi Enis Anşin, ''Vatan sağ olsun. Ağabeyim askere gitmeden önce, 'askere gittiğimde şehit olacağım' derdi. Her telefon görüşmemizde helallik isterdi. Terhisine de 113 günü vardı'' dedi.

Emre Anşin, yarın Selimiye Camisi'nde ikindi vakti kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

PİYADE ERLER TUNCAY TÜRKEN VE EMRE ANŞİN YARIN İSTANBUL'DA TOPRAĞA VERİLECEK

Şırnak'ta teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 asker yarın İstanbul'da toprağa verilecek.

1. Ordu Komutanlığından alınan bilgiye göre, Şırnak'ın Besler Dereler Bölgesinde dün şehit olan piyade erlerden Tuncay Türken için yarın Ataköy 5. Kısım Camisi'nde öğle namazının ardından, şehit Piyade Er Emre Anşin için de Selimiye Camisi'nde ikindi namazının ardından tören düzenlenecek.

Şehit erler, kılınacak cenaze namazlarının ardından Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verilecek.

GÜL, BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI GÖNDERDİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisinin şehit olması ve 1 askerin yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Gül, gönderdiği telgrafta şehitlerin ailelerine, Türk milletine ve Türk Silahlı Kuvvetlerine başsağlığı, yaralı askere de acil şifalar diledi.

ERDOĞAN, BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI TELGRAFI GÖNDERDİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisinin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan telgrafında şunları kaydetti:

''Şırnak'ta terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlarda iki güvenlik görevlimizin şehit olmasından büyük üzüntü duydum. Devletimiz ve milletimiz, teröre karşı her türlü fedakarlıkla büyük bir mücadele yürüten güvenlik kuvvetlerimize bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm varlığıyla destek olmaya devam edecektir. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim.''

TOPTAN, BAŞBUĞ'A BAŞSAĞLIĞI MESAJI GÖNDERDİ

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Şırnak'ta 2 güvenlik görevlisinin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a başsağlığı mesajı gönderdi.

TBMM Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Toptan'ın mesajı şöyle:

''Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde teröristlerle çıkan çatışmada 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayım. Vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini korumak için hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve şahsınızda tüm Silahlı Kuvvetler mensuplarına başsağlığı diliyorum.''