kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Polis hukukun koruyucusudur'

ANKARA
11.04.2009
Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümündeki törende konuşan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Kimse gücünü ve yetkisini kendinden çıkartmayacaktır. Anayasa'dan ve kanunlardan çıkartacaktır" dedi..
Türk Polis Teşkilatı'nın 164. kuruluş yıldönümü tüm yurtta törenlerle kutlandı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yıldönümü nedeniyle Anıttepe'de Polis Radyosu Büyük Stüdyo'da düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Türk polis teşkilatının dünyanın en seçkin emniyet teşkilatlarından birisi olduğunu belirterek şöyle dedi: "Eğer ortalığı boş bırakırsanız o zaman suça azmettirmiş olursunuz. Suç işleyenler cesaret bulur ve birçok fırsatları değerlendirerek, kötü yollara başvururlar. Sonra pişman olacağı işleri yaparlar. Onun için polis güçlü olmalıdır." Güvenli bir ortamın bütün özgürlüklerden önce geldiğine dikkat çeken Gül, şunları söyledi: "Hiç kimse gücünü ve yetkisini kendinden çıkartmayacaktır, Anayasa'dan ve kanunlardan çıkartacaktır. Ayrıca, bugün yaşadığımız çağda, demokrasinin sınırlarının en yüksek seviyeye çıkartıldığı ve çıkartılma çabasının yaşandığı bir ülkede şüphesiz ki otoritenin kaynağı da yine kanunlarımız olacaktır, Anayasa olacaktır.'' Polislerin yeri geldiğinde canını feda etmekten çekinmediğini ifade eden Gül, "Bu uğraştığınız işler, şakası olmayan işler'' dedi. İçişleri Bakanı Atalay da törende yaptığı konuşmada, bu yıl 10 bin civarında üniversite mezununun teşkilata alınarak 6 aylık eğitimden geçirileceğini söyledi. Atalay, "Yollarda, dijital radar sistemlerini yaygınlaştıracağız. Otoyoldaki denetimsizliği gidermek için otoyol polisini uygulamaya sokacağız" dedi.

YENİ POLİS ALINACAK
Özel Harekât birimini güçlendirmeyi hedeflediklerini de anlatan Atalay, Haziran 2009'dan itibaren bu birime personel alımı yapacaklarını ve 5 yıl sonunda Özel Harekât polisi sayısını 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Polislere de seslenen Bakan Atalay, "Devletin güler yüzü ve yüce adaletini gösterme görevi polisindir. Nerede olursanız olun sizlere müracaat eden vatandaşı geri çevirmeyin, onlara yardımcı olun, dertlerini dinleyin. Hukuksuzluğa göz yummayın. İnsan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu olduğunuzu unutmayın. Özgürlüklerin koruyucusu polistir" uyarısında bulundu. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise, "Polisler, mazlumların sığınacağı liman, kanun tanımazların korkulu rüyasıdır'' dedi. Polis teşkilatının her türlü zorluğa rağmen özveriyle çalıştıklarını belirtti.