kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İstanbul'da "kaçak ve sahte ilaç" operasyonu

AA
Giriş Saati : 11.04.2009 13:57
Güncelleme : 11.04.2009 19:58
Yeni Haber
İstanbul'da, ''sahte ve kaçak ilaçları piyasaya sürdüğü'' tespit edilen ''suç örgütü''ne yönelik operasyonda gözaltına alınan 64 kişiden 22'si tutuklandı...
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele ve Güvenlik Şube müdürlüklerince yapılan açıklamaya göre, 2008 Ocak ayında başlatılan çalışmalar sonucunda, afrodizyak etkili sahte ve kaçak ilaçları piyasaya süren örgütün deşifre edilmesi amacıyla operasyon gerçekleştirildi.

Avcılar, Ataşehir, Bakırköy, Bahçelievler, Beykoz, Beylikdüzü, Bağcılar, Beyoğlu, Bayrampaşa, Esenler, Fatih, Güngören, Gaziosmanpaşa, Kadıköy, Kartal, Küçükçekmece, Maltepe, Sarıgazi, Şişli, Üsküdar, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda 93 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda toplam 64 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin üst ve ev aramalarında gümrük değeri yaklaşık 132 milyon TL olduğu belirtilen 182 bin 18 adet sahte ve kaçak ilaç ele geçirildi. Aramalarda, ayrıca 136 bin 395 boş ilaç kutusu, 36 bin 822 sahte ilaç imalatında kullanılan etiket ve malzeme, 22 bin 197 adet sahte ilaç yapımında kullanılan kapsül, 1 adet bilye atar, 2 adet kuru sıkı tabanca ile bunlara ait 235 adet mermi ve 20 bin Dolar paraya el konuldu.

Emniyette işlemleri tamamlanarak adliyeye sevk edilen 64 kişiden 22'si tutuklandı, 13 kişi adli kontrole tabi tutuldu, 2 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 27 şüpheli ise savcılıktan serbest kaldı.

Emniyet yetkilileri Y.B'nun ''elebaşılığını yaptığı suç örgütünün'', Suriye'den getirdiği kaçak ilaçları, İstanbul'da cinsel içerikli ürün satan dükkanlarda ve işporta tezgahlarında piyasaya sürdüğünün belirlendiğini bildirdiler.

Ele geçirilen yaklaşık 400 çeşit ilaç arasında kırmızı reçete ile satılan güçlü uyuşturucu niteliği olan ilaçların da bulunduğunu vurgulayan yetkililer, ''suç örgütünün'' 2'si Küçükçekmece'de, 2'si Maltepe'de bulunan ev ve imalathane olarak kullandığı adreslerde zencefil, mısır unu, karbonat, keçiboynuzu tozu kullanarak sahte gıda takviyesi ve vitamin ilaçları ürettiklerinin de tespit edildiğini kaydettiler.