kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Savcı Öz: Yarın bizi de kapının önüne koyarlar

Önder ŞUŞOĞLU
11.04.2009
Polis gecesinde gözler, Ergenekon Savcısı Öz'ün üstündeydi. Öz, "Bize sertlik uymaz" dedi..
Türk Polis Teşkilatı'nın 164. yıldönümü kutlamaları kapsamında İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önceki akşam Çırağan Sarayı'nda düzenlediği baloya katılan Ergenekon Soruşturması Savcısı Zekeriya Öz, ilk kez basın mensuplarıyla sohbet etti. İddia edildiği gibi sert bir yapısı olmadığını savunarak "Delikanlılık uyar bize ama sertlik uymaz" diyen Zekeriya Öz, gazetecilerin Ergenekon Davası'yla ilgili olarak 'Yılın davası Sayın Savcım' hatırlatmalarına hayli ilginç yanıtlar verdi. Erken saatte baloyu terk eden Öz, ilk kez basın mensuplarıyla sıcak temas kurup sohbet etti. Yılın savcısı, Ergenekon sanıklarının "sert" iddialarına sohbet arasında ilginç yanıtlar verdi. Ergenekon'la ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları Savcı Zekeriya Öz'e "Yılın davası sayın savcım" dediler. Bunun üzerine Öz, konuyla ilgili konuşamayacağını belirterek, "Yarın öbür gün bizi kapının önüne koyarlar" dedi. Sonraki diyalog ise şöyle gelişti:
- Şöyle bir imaj oluştu. Çok sert, resmi... Öz: Benim sert olduğuma dair hiçbir ifade olamaz. Hiçbir sanık böyle bir imada bulunamaz. Duygusal Bir insanım.
- Sayın Savcım ilk kez bu kadar yakın oluyoruz size. Bu kadar sıcak olduğunuzu bilmiyorduk. Öz: Delikanlılık uyar bize ama sertlik uymaz. - Ergenekon Davası'nı medyanın bir kısmı farklı, bir kısmı daha farklı değerlendiriyor. Size yansıması oluyor mu? Öz: Medyaya bakmıyorum.
- Sayın Savcım İzmir'de yetkilendirilmiş savcı (Murat Gök) vardı. Yetkilerinden arındırıldı. Öz: Yetkilerinden arınmadı. Sadece duruşma savcısı oldu. Ben de buraya ilk geldiğimde duruşma savcısıydım. Yani sırayla oluyor. Mesela Mehmet Ali Bey (Mehmet Ali Pekgüzel) şimdi duruşmaya çıkıyor. Yetkinin alınması değil. Aynı yetkisi devam ediyor. Savcının yetkileri alınmaz.
- İstifa edeceğini söyledi. Öz: Benim arkadaşım, öyle bir şey olamaz.