kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Denktaş'tan şok itiraf: CIA ölümle tehdit etti

11.04.2009
Adı Ergenekon soruşturmasına karışan Rauf Denktaş, bir CIA ajanının 1981 seçimlerinde kendisini ölümle tehdit ettiğini açıkladı. Denktaş, "Ekarte edilmek isteniyordum" dedi..
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 1981'deki seçimlerde bir CIA ajanının kendisini ölümle tehdit ettiğini söyledi. O dönemlerde 'şahin' olarak tanımlandığını anlatan Denktaş, "Klerides 'barışçıl', ben ise 'uzlaşmaz' gösteriliyordum. Ekarte edilmek istendim" diye konuştu. Ergenekon soruşturmasının KKTC'ye de sıçraması Ada'da ilk gündem maddesi oldu. KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer'in savcılıktan soruşturulmasını istediği iddialar arasında ismi geçen Rauf Denktaş, önceki gün Kıbrıs TV'ye konuk oldu. Denktaş, 1981 seçimlerini ima ederek bir CIA ajanı tarafından tehdit edildiğini açıklarken, şunları söyledi: "Ben o dönemlerde Kıbrıs konusunda yine şahin olarak addediliyordum. Klerides barışcıl, ben ise uzlaşmaz gösteriliyordum. Onların Kıbrıs hükümeti dedikleri eli kanlı yönetimi kabul etmiyoruz diye ekarte edilmek istendim. Oysa bütün barışçıl teklifler benden geliyordu. Bize Kıbrıs içerisinde yapılan bazı işler konusunda öyle bir ihbarlar geliyor ki, bunların ciddi olduğunu görünce yetkililere bildirdim. CIA ajanının da ölüm mektubunu Türkiye'ye bildirdim ve Türkiye de arkamızda durdu." Denktaş, Turgut Özal döneminde de ABD'li senatörlerin kendisine baskı yaptığını, ayrı devlet ve egemenliğe karşı çıktıklarını kaydetti. "AK Parti beni gözden çıkardı" diyen Denktaş, şöyle konuştu: "Bize Rumlar'ın istediği bir çözüme imza atmamız konusunda baskı yaptılar, ayrı devlet ve egemenlik istememek gibi, Denktaş ile olmaz söylemini en son AK Parti kabul etti. Halkın iradesi benim istediğimin dışında çıkınca, Türkiye hükümeti de bunu benimseyince, benim tekrardan seçime girmem anlamsızdı. Bizleri Papadopulos'un 'Hayır'ı kurtardı. Sayın Gül'ün dediği gibi 'Rumlar evet deseydi Türk askeri adada kalmayacaktı.' Türk askerinin adada kalmadığını düşündüğüm zaman uykularım kaçıyor."

'ABD PARA DAĞITTI'
Denktaş, İngiliz Yüksek Komiseri ve Amerikan büyükelçilerinin de söyledikleriyle seçimlere müdahale ettiklerini belirterek "Ya ABD'nin dağıttığı 30 milyon dolar? Bunlara müdahale demeyenler, Türkiye'nin müdahalesi olduğunda ayağa kalkıyorlar ve bağırıyorlardı" diye konuştu.