kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
11 Nisan 2009, Cumartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bağdat'a 5 taleple gidiyor

Kadir ERCAN /ANKARA
11.04.2009
ABD Başkanı Obama'nın Ankara ziyareti sırasında, terör örgütü PKK ile mücadelede Türkiye'ye desteğin süreceğini vurgulamasının ardından İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Türkiye- Irak-ABD arasında üçlü mekanizma toplantısı için bugün Bağdat'a gidiyor. Türkiye, Irak ve ABD arasında kurulan üçlü komisyonun ikinci toplantısı bugün Bağdat'ta yapılacak. İlk toplantıya Atalay'ın dışında, Irak Özel Temsilcisi Murat Özçelik, MİT Müsteşar Yardımcısı Ahmet Davutoğlu ve kurmay albay rütbesinde iki askeri yetkili; Irak İçişleri Bakanı Cevad Bolani, ulusal güvenlikten sorumlu bakan Şirvan El Vaili, ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Ryan Crocker ve iki tümgeneral katılmıştı. Bugünkü toplantıya kimlerin katılacağı gizli tutulsa da ilk toplantıya katılan görevlilerin çoğunun katılması bekleniyor. Heyetin Ankara'dan Bağdat'a bu sabah özel uçakla gidip, akşam dönmesi bekleniyor. Atalay'ın, PKK'nın yok edilmesi için, Irak'a şu talepleri iletecek:

* Kuzey Irak Yönetimi, PKK'nın eylemlerini onaylamadığını açıklasa da, hâlâ PKK'yı terör örgütü olarak tanımlamamıştır. PKK'yı terör örgütü olarak resmen ilan etmesini beklemekteyiz.

* Kuzey Irak, PKK kamplarının bulunduğu bir sığınak durumundadır. Bu kampların ve PKK'nın siyasi bürolarının derhal kapatılması gerekmektedir.

* Lojistik destek olmadan, PKK terör örgütünün Irak topraklarında barınması söz konusu olamaz. PKK'nın lojistik desteği tamamen kesilmelidir.

* Aranan çok sayıda PKK elebaşı, Kuzey Irak'ta barınmaktadır. PKK'lı teröristlerin, Türkiye'ye iadesini istiyoruz.

* Türkiye, ABD ile eşzamanlı istihbarat paylaşımı yapmaktadır. Kuzey Irak Yönetimi de, istihbarat paylaşımını düzenlemelidir.