kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İddianamedeki Kıbrıs

09.04.2009
İkinci Ergenekon iddianamesinde Kıbrıs'la ilgili bazı bölümler şöyle: 207'nci sayfa: "Örgütün darbe planı kapsamında gerçekleştirdiği faaliyeti ile ilgili şüpheli Şener ERUYGUR'dan ele geçirilen 13 nolu CD'de, "SLOGAN-1.doc" isimli word belgesinden, Kuvvet Komutanlarının gelişlerinde söylenecek sloganların dahi belirlendiği görülmüştür. Bahse konu word dosyasında, kuvvet komutanlarının gelişinde, "TÜRK TOPRAĞI MAL DEĞİL, SATILAMAZ" "TÜCCAR TAYYİP KIBRISI SATMA" "RUMLARA SATTIĞIN TÜRK TOPRAĞI, COLA TURKA DEĞİL" "TAYYİP KENDİNE GEL, HELENİZME ENGEL OL" "TAYYİP BAŞ- BAKANLIK YAP, UŞAKLIK DEĞİL" "COLA TURKA SAT, KIBRISI SATMA" "TAYYİP ŞAŞIRMA, SABRIMIZI TAŞIRMA" "TAYYİP USLU DUR, KIBRISTAN UZAK DUR", "TÜRK MİLLETİ SİLKELEN, BİRBİRİNE KENETLEN", "KIBRIS TÜRKÜNDÜR, SATILAMAZ" "KIBRIS BİZİMDİR, YUNANIN DEĞİL" şeklinde sloganlar attırılacağı planlanmıştır."
250'nci sayfa: (Özden Örnek'in günlükleri'nden) "Kıbrıs'ı istediğimiz şekilde çözümsüz olarak bırakmalıyız ve bu arada Kıbrıs muhalefetinin seçimi kazanmasını da önlemeliyiz. Böylece AB'ne ikinci bir darbe vurabileceğiz. Mahalli seçimler için muhakkak bir alternatif cephe yaratılmasına çalışmalı ve bu adamların Ankara ve İstanbul'da kazanmalarını önlemeliyiz dedim."
882'nci sayfa: (Mustafa Balbay'ın notlarından, 22 Aralık 2002) "Tuncer KILINÇ'LA TRT programından sonra saat 12.00'de görüşme... Bu kez kultukların olduğu yerde değil, daha dar oturma grubunda. Pazar günü, kimi görüşmeleri daha rahat yapıyormuş. O yüzden makamda. Kıbrıs: Orada bir sürü itler, satılmışlar var. Adamların ulusal şuuru yok olmuş. Hayretle bunu görüyoruz. Tabii işin öteki ucu da Denktaş bir plan yapmamış. Bunca yıl işbaşındalar, bir hazırlıkları olması gerekirdi. Planınız var mı diye sordum, Genelkurmay'la hazırlayacağız, diyorlar. Olmadı ki."
890'ıncı sayfa: (Mustafa Balbay'ın notlarından Aytaç Yalman ile görüşme) "Kıbrıs: Gittik Denktaş'a destek verdik ama, şu da var ki, Denktaş'la toplum arasında bir uzaklık oluşmuş. Bu çok acı. Ortada gezinip duran bir başbakan bir hükümet var. Etkinliğini yitirmiş. Muhalefet gelişmeleri belirliyor. Böyle olmaz. Tabii muhalefetin küstahlaşmasında AKP'nin rolü var. Onlar Erdoğanı dinledikçe cesaret alıyor... Abdullah GÜL bir paketle adaya gidecek. Bir harekat yapılacak. 28 Şubattan sonra ne olacağına karar vermek gerekiyor."