kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Derviş Eroğlu

Yavru Ergenekon'u liderler canlı tartıştı

09.04.2009
Ergenekon soruşturmasının Ada'ya taşınmasıyla başlayan tartışma, KKTC Başbakanı'yla UBP lideri Eroğlu'nu canlı yayında karşı karşıya getirdi. Başbakan Soyer, elindeki raporun "tüylerini diken diken ettiğini" söyledi..
Kıbrıs'ta ortaya çıkan Ergenekon bağlantılı ilişkiler ağı adada büyük bir tartışma başlattı. Ergenekon'a ilişkin iddiaların Ada'ya sıçraması, KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer ile muhalefetteki Ulusal Birlik Partisi'nin lideri Derviş Eroğlu'nun Kıbrıs Televizyonu'ndaki tartışmalarının da odağında yer aldı. Soyer, Ergenekon'un Kıbrıs bağlantılarına ilişkin elinde bir dosya olduğunu iddia ederek, Başsavcılığa soruşturma başlatılması için talimat vereceğini açıkladı. Başbakan Soyer, canlı yayında açıkladığı raporda, Kıbrıs'a ölüm timlerinin geldiği, 1998'deki seçimlerde UBP'yi desteklemek için adada 20 milyon dolar dağıtıldığı, Ergenekon'un operasyon haritalarının bulunduğunu iddia etti. Soyer, "Şu ana kadar Ergenekon konusunda konuşmak istemedim. Ancak, bu iddianame ve iddianameyle ilgili olayları görünce şok oldum. Bunların açığa çıkması gerektiğine inanıyorum. Özbek'in evrakları arasında bulunan ve Derviş Eroğlu'na sunulması için hazırlanmış bir rapor var. Bunları okuduğumda tüylerim diken diken oldu" dedi. Soyer, "Bunların açığa çıkması gerektiğine inanıyorum. Ortada resmi bir belge var ve bu belgede bizim demokrasimizle ilgili önemli iddialar bulunuyor" diyerek suç duyurusu yapacağını açıkladı. Derviş Eroğlu ise Soyer'in bahsettiği rapordan haberi olmadığını savunarak, seçim sürecine girilmesiyle birlikte adının Ergenekon'la bağdaşlaştırılmak istendiğini ifade etti. Eroğlu, Ergenekon iddianamesinde adı geçen Türk Metal Başkanı Mustafa Özbek'in sadece kendisiyle değil, CTP lideri Soyer ve Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile de görüşmeler yaptığını iddia etti. Eroğlu, "Yıpranmış bir parti, UBP'yi de yıpranmış bir çizgiye sokmaya çalışıyor" diye konuştu. UBP'nin Ergenekon'un dışında olduğunu savunan Eroğlu, "KKTC'de namusumla politika içinde bulundum. Seçim ve oy amacı ile de olsa böyle yapmanız yanlıştır. Demokrasiye esas lekeyi sürdüren sizsiniz. Milletvekilini satın aldınız" dedi.

PARAYI TANFER Mİ DAĞITTI?
Bu arada Kıbrıs'ta yayımlanan Yeni Düzen gazetesi, Yalçın Tanfer ile Derviş Eroğlu ve Mustafa Özbek arasındaki ilişkileri yazmış, Ergenekon'un KKTC ayağını defalarca gündeme getirmişti. Ergenekon iddianamesinde ifadeleri bulunan Türk Metal Sendikası'nın Manisa Şube Başkanı Mehmet Ali Özaltın'ın verdiği bilgilerde, sendika başkanı Mustafa Özbek'in "JİTEM'in Tuncay Güney'i" olarak anılan Yalçın Tanfer aracılığıyla Kıbrıs seçimlerine müdahale ettiği iddia etti. Ergenekon iddianamesine göre, Tanfer seçimler sırasında Ada'ya çok sayıda kişi götürdü ve sağladığı destek ile Derviş Eroğlu'nun 1998'deki seçimleri kazanmasını sağladı. Tanfer, yakalandığında üzerinde sahte KKTC kimliği çıkmıştı. Yeni Düzen, Tanfer'in 1996'da Veli Küçük aracılığıyla tanıştığı bir Tuğgeneral'in oğlunun Kıbrıs'ta üniversiteye girebilmesi için devreye girip, komutanı bizzat KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu olduğunu söylediği bir kişiyle telefonla görüştürdüğünü de iddia ediyor. Özaltın'ın verdiği bilgiler ile KKTC'de ortaya çıkan yeni belgeler, Kıbrıs'taki seçimlere müdahale işinin Yalçın Tanfer üzerinden yürütüldüğü iddialarını güçlendiriyor.