kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Operasyonlar devam edecek

Ali EYCE
09.04.2009
İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Özler, savcı Gök'ün elinden bazı yetkilerin alınmasıyla ortaya çıkan "Operasyonlar bitti" tartışmalarını bitirdi: Kaldığı yerden devam edecek..
Özel yetkilerle İzmir ve çevresinde 7 belediyede yürüttüğü operasyonlarla adı Süper Savcı'ya çıkan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün yetkilerinin alınmasının ardından konuşan İzmir Cumhuriyet Savcısı Emin Özler, yapılan operasyonu şöyle anlattı: "İzmir Adalet Sarayı'nda Özel Yetkili olarak görevli 6 Cumhuriyet Savcımız var. Bunların hepsinin yetkisi de aynı. Sadece yaptıkları işlemler farklı. Biz her yıl adliye içindeki çalışma işlemlerimizde bazı hâkim ve savcı arkadaşlarımızın görev yerleriyle ilgili değişiklikler yaparız. İzmir Adalet Sarayı'nda, benimle birlikte 117 savcı arkadaşımız görev yapıyor ve bunların zaman zaman baktıkları alanlar değiştiriliyor. Bu değişiklik de bu kadar basit bir değişikliktir." Gök'ün Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak görevine devam edeceğini, sadece duruşmalarda iddianameleri takip edecek ve yargılanan sanıklarla ilgili en son sözü söyleyecek konumdaki savcı olacağını anlatan Başsavcı Özler, şunları söyledi: "Bu, önceki göreviyle kıyaslanmayacak bir görev değil ve son derece önemli. Sayın savcımızın yetkileri kendisi gibi Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan diğer savcı arkadaşlarından daha fazla değildir. Benim elimdeki iş planına göre örneğin 1 yıl içinde 100 ayrı soruşturma dosyası varsa Savcı Gök bunun sadece 30'una bakmıştır. Diğer dosyalar diğer 3 arkadaşı arasında orantılı şekilde paylaştırılmıştır. Bunlar önceden planlanmış çalışma sistemi içinde olan şeylerdir."

'KANUNA UYGUN YAPMAKTADIRLAR!'
Murat Gök'ün, soruşturma ve operasyon yetkilerini verdikleri Mehmet Sait Demiröz'ün yeni soruşturmaları en az onun kadar titizlikle yapacak bir savcı olduğunu belirten Özler, şöyle devam etti: "Devlette devamiyet esastır. Bu makamda kim olursa olsun, yapılan işler devam eder. Gök'ün elinden bazı yetkilerin alınmasıyla kimse operasyonların bittiğini sanmasın. Operasyonlar kaldığı yerden, belki da daha da artarak yeni savcı arkadaşımız tarafından devam edecek. Bizler burada görev adamıyız, görevimiz neyse onu herkes görev kendisine verildiğinde gereğini yapar. Bugüne kadar İzmir Adliyesi'ne tek operasyon yapan savcımız Murat Gök değildir. Diğer savcılarımız da operasyonlar ve soruşturmalar yapmaktadır. Ama bunları kanuna uygun şekilde gizli şekilde yapmaktadır. Bunların kamuoyuyla paylaşılması ancak dava açıldıktan sonra ortaya çıkıyordu." Savcı Gök'ün, en son 74 ayrı soruşturma dosyası yürüttüğü belirtiliyordu. Gelişme üzerine 20 günlük rapor alan ve istifadan Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Doğar tarafından ikna edilerek vazgeçirildiği öne sürülen Gök, hemen istifayı düşünmediğini, zamanı geldiğinde de tekrar bunu düşüneceğini söylemişti.
Haberin fotoğrafları