kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
10 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Bodrum'da turizm sezonu başladı

AA
Giriş Saati : 10.04.2009 14:07
Güncelleme : 10.04.2009 18:18
Yeni Haber
Hava sıcaklığının 25 derece ölçüldüğü Bodrum'da, turizm sezonu başladı...
Turizm sezonunun başlaması ile birlikte özellikle Danimarkalı, İngiliz, Hollandalı ve Rus turistlerin geldiği Bodrum'da sahiller hareketlendi.

Bodrum'un Kumbahçe ve Paşatarlası plajlarında güneşlenip denize giren turistler, daha sonra aralarında Bodrum Kalesi ve Su Altı Arkeoloji Müzesi'nin de olduğu tarihi yerleri ziyaret ediyor. Turistlerin en fazla ilgi gösterdiği etkinlik ise tur şirketleri tarafından düzenlenen tekne turları. Bu turlara katılan turistler kentin farklı noktalarından güneşin batışını izliyor. Bu arada sıcak havayı fırsat bilen vatandaşlar da güzel havanın tadını çıkarıyor. Bodrum plajlarında denize giren vatandaşlar, Bodrum Kalesi'ne karşı balık tutuyor.

Bodrum kent merkezinde bulunan ve ''Barlar Sokağı'' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi esnafı ise turizm sezonunun başlamasıyla birlikte kapalı olan dükkanlarını açtı. Esnaf, haziran ayının ortalarından itibaren turizm sezonunun daha da hareketleneceğini tahmin ediyor.

İNGİLİZ TURİSTLERDE ARTIŞ

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bodrum'da turizm sezonunun başladığını ve kent merkezinin hareketlendiğini söyledi.

Bu yıl turizm sezonundan umutlu olduklarını belirten Gökbel, ''Özellikle İngiliz turistlerde yüzde 15-20 civarında artış, İsrail pazarında ise düşüş var. İsrail pazarında nisan ve mayıs ayları için yapılması düşünülen satışlar gerçekleşmedi. Şimdiye kadar aldığımız rezervasyonlar ve bilgiler bu yönde'' dedi.

YUNANİSTAN'DA DÜŞÜŞ BEKLENİYOR

Türkiye'de fiyatların diğer Avrupa ülkelerine göre daha ucuz olduğuna işaret eden Gökbel, şöyle konuştu:

''Bizde fiyatlar daha uygun, bu nedenle bu yıl daha fazla tercih ediliyoruz. Mesela bize gelen bilgilere göre, rakibimiz olan Yunanistan'da genel anlamda yüzde 20-30 oranında bir düşüş bekleniyor. İtalya ve İspanya'da da durum böyle görünüyor. Ancak bizim bu durumu çok iyi değerlendirmemiz lazım. İki üç turist geldi diye hemen fiyatları yukarı çekmemeliyiz. Bu sene gelen turisti tutabilirsek, önümüzdeki yıl da avantajlı oluruz. Şu anda ülkeye tek girdi sağlayan sektör, turizm sektörü. Bu sektör devlet tarafından mutlaka desteklenmeli. Turizmcilerde kaliteden kesinlikle taviz vermemeli.''