kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
8 Nisan 2009, Çarşamba
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
NAZLI ILICAK

Adana karıştı

"Adana'da Aytaç Durak kazandı" dediler ama, Adliye Emaneti'ndeki kamera kayıtları ortaya çıktı. Bir takım insanlar, Adliye'ye gelip oy torbalarının bulunduğu odaya girmişler. Yüksek Seçim Kurulu'nun, AK Parti ve CHP'nin yaptığı itirazı değerlendirmesi için, Adliye Emaneti'nde bekletilen oy torbalarından, resmen oy pusulaları çalınmış. Oyların dağılımını gösteren 19 sandığa ait tutanaklar da kayıp.
Zaten kulağımıza benzer söylentiler geliyordu. 127 bin oy yeniden sayılırken, İl Seçim Kurulu Müdürü Hamdi Arıkaner sayımı durdurmuştu. Neden? Bu soruya, Arıkaner ile Aytaç Durak'ın "ekonomik ilişkilerini" gerekçe olarak gösterenler vardı. Arıkaner, Yüreğir Kurulu Müdürü'yken, seçime hile karıştırmakla suçlanmış, hapis cezası almış ama, cezası ertelenmişti. Böyle bir kişinin İl Seçim Kurulu Müdürlüğü'ne getirilmesi doğal karşılanabilir mi? Kıyamet, Seyhan ilçesinde koptu. Oradaki İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hâkim Bekir Sıtkı Atalay 'ın, 2004 yılında, Aytaç Durak'ı, haksız mal edindirme davasından beraat ettirdiği hatırlatılıyor.
Kısacası, söylenti çok. Adana ayakta. Binlerce kişi oyuna sahip çıkmak için protesto yürüyüşü yapıyor. Başsavcılık Adliye'deki kamera kayıtlarına el koydu. Yüksek Seçim Kurulu, her an Adana'daki seçimleri yenileyebilir. Keşke Aytaç Durak, 5'inci kere belediye başkanı olmak için bu kadar diretmeseydi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın