kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
HİDO VE MEMO HAYRANI... Obama'nın, NBA'da oynayan Türk sporcular Hidayet Türkoğlu ile Mehmet Okur hayranı olduğu da ortaya çıktı. Obama, "Ben bir basketbolsever olarak Türkoğlu ve Okur'u zevkle seyrediyorum" dedi.

'Liderliğinizden çok etkilendim'

07.04.2009
Obama, Erdoğan'ı Londra'daki zirvede tanıma fırsatı bulduğunu belirterek "Sayın Başbakan'ın liderliğinden etkilenmiştim" dedi..
ABD Başkanı Barack Obama, Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde, iki konuda güvence verdi. Obama, Danimarka Başbakanı Anders Fogh Rasmussen'in NATO Genel Sekreteri seçilmesi sürecinde Türkiye'ye verilen sözlerin tutulmasının takipçisi olacağını, PKK terör örgütünün bitirilmesi konusunda ABD yönetiminin kararlılığını dile getirdi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

ERDOĞAN'A JEST
Obama, Erdoğan'ı kendi ikamet ettiği mekânda veya çalışma ofisinde kabul etmek yerine Başbakanlık Binası'nda ziyaret etti. Yerleşik uluslararası geleneklere göre Cumhurbaşkanları, Başbakanları ziyaret etmek yerine kendi kullandıkları mekânlarda kabul ediyor. Görüşmede, Başkan Obama, PKK terör örgütünün bitirilmesi konusunda ABD yönetiminin kararlılığını dile getirdi. Terörle mücadele konusunda işbirliğinin devam etmesine ilişkin mutabakat teyit edildi. Erdoğan ve Obama, ekonomik işbirliğinin artırılması için daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Görüşmenin ardından Obama ve Erdoğan, basına kısa bir açıklama yaptı. Erdoğan'ı geçen hafta Londra'da yapılan G-20 zirvesinde yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirten Obama, şunları söyledi: "Sayın Başbakan'ın liderliğinden çok etkilenmiştim ve kendisi konuşmamızın, görüşmemizin çok mükemmel bir özetini verdi; daha da çok etkilendim. Türkiye'nin ABD ile kritik stratejik bir ortak olduğunu düşünüyorum. Sadece terörle mücadelede değil. Her iki ülkenin, inanıyorum ki bölgenin ve tüm dünyanın refahına yol açacak olan ekonomik, kültürel ve siyasi bağlarını geliştirmekle de ilişkilerimizin ivme kazanacağını düşünüyorum." Obama, "Thank you, let's go to İstanbul" diyerek Başbakan'ın makam odasından ayrıldı. Erdoğan, görüşmenin bitiminde Obama'yı yine makam aracının kapısına kadar uğurladı.