kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
7 Nisan 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
TOPTAN'LA 20 DAKİKA... ABD Başkanı Obama, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanı Köksal Toptan tarafından kapıda karşılandı. Toptan, 20 dakika süren görüşmede Obama'ya Paşabahçe'den el yapımı Osmanlı motifli bir kase armağan etti.

CHP laikliği vurguladı DTP 'faili meçhul' dedi

07.04.2009
Baykal, Obama'ya laiklik, yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğünü vurguladı. Obama'nın "Kürt sorunu silahla çözülmez" sözüne DTP'li Türk "Silaha tapmıyoruz. 17 bin faili meçhul işlendi" dedi..
ABD Başkanı Barack Obama'nın CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile yaptığı 10 dakikalık görüşmede ilginç diyaloglar yaşandı. İki lider İngilizce sohbet ederken, ABD kanadı Baykal'la görüşmeyi zabıt altına aldı. Görüşmenin başında Baykal, zaman ayırıp görüştüğü için Obama'ya teşekkür etti. Bunun üzerine Obama, "Muhalefeti iyi bilirim. Yıllarca ben de muhalefette kaldım. Muhalefet çok önemlidir" dedi. Edinilen bilgiye göre Baykal şunları söyledi: "Modern Türkiye bize göre aynı zamanda 20. yüzyılın en önemli projesidir. Bu proje çerçevesinde, temel olarak şu üç şey söylenebilir. En başında laiklik yer alır. Sizin ve Bayan Clinton'un bu konudaki yaklaşımınızı memnuniyetle karşılıyoruz. Bu bizim için çok ciddi bir konudur. Laiklik aynı zamanda modernizm ve demokrasinin de temel güvencelerinin başında gelir. İkinci konu yargı bağımsızlığıdır. Üçüncü temel basın özgürlüğüdür." Baykal Obama'ya, Sait Faik Abasıyanık'ın "Haritada Bir Nokta" isimli öykü kitabıyla Ahmet Hamdi Tanpı'nı nar'ın "Huzur" Romanı'nı hediye etti.

TÜRK'LE GÖRÜŞME
Obama, DTP lideri Ahmet Türk'le yaptığı görüşmede terör konusunda ince mesajlar verdi. "Kürt sorunu silah ve şiddetle çözülmez" uyarısında bulunan Obama, "DTP ve Kürtler'in siyaset içinde olması önemli" dedi. Türk de, "Biz de silaha ve şiddete tapmıyoruz. Bölgede 17 bine kadar faili meçhul işlendi. Bunların tamamı siviller. Sorun Türkiye'nin iç meselesidir. Ancak sorunların uluslararası boyutları da var. ABD gibi önemli bir ülkede demokrasinin gelişmesi ve Türkiye'nin daha demokratik bir ülke olması için etkin rol oynayabilir" dedi. Obama'ya 3 sayfalık mektup sunan Türk, Süryani işlemeli kol düğmesi ve gümüş işlemeli masa isimliği, eşine de bronş hediye etti.

BAHÇELİ İLE 5 DAKİKA GÖRÜŞTÜ
MHP lideri Bahçeli'nin, Obama ile baş başa yaptığı görüşmenin oldukça kısa sürdüğü ve 5 dakika da tamamlandığı öğrenildi. Alınan bilgiye göre Bahçeli kısa görüşmede hediye sunmadı, ancak partisinin kırmızı çizgilerinden bahsetti.