kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Nisan 2009, Pazar
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Cinayet sanığının 'şizofren' rolü tutmadı

Orhan YURTSEVER
05.04.2009
Adil Tıp raporunda, tıp öğrencisi eşini hastanede öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan astsubay Özmen'in akli dengesinin yerinde olduğu belirtildi
İstanbul'da 4 yıl kadar önce kendisinden ayrılmak isteyen tıp öğrencisi eşi Ayşe Özmen'i (24) hastane koridorunda öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan astsubay Hüseyin Güneş'in (28) akli dengesinin yerinde olduğu anlaşıldı. Adli Tıp raporunda, müebbet istenen Özmen'in cezaevinde 'şizofreni' isimli kitabı okuyarak bu hastalıkla ilgili bilgi edindiği ve buna göre hareket ederek muayene sırasında kasten soruları cevaplamadığı belirtildi.

'TAKLİT ÇABA'
İstanbul Adli Tıp Kurumu 4'üncü İhtisas Kurulu'nun hazırlayarak, davanın görüldüğü İstanbul 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne yolladığı raporda, Özmen'in ilk olarak GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin psikiyatri bölümüne yatırıldığının ve burada kaldığı 19 günlük süre içinde 'şizofreni' isimli kitabı okuduğunun görüldüğü belirtildi.
Hüseyin Güneş Özmen'in daha sonra sevk edildiği Adli Tıp Gözlem İhtisas Dairesi'nde yapılan gözlemlerde, düzenli uyuduğu, beslendiği ve davranış bozukluğu göstermediği, ancak psikiyatrik muayenede şiddetli ağlama nöbetlerine girdiği ve simulatif (taklit) bir çaba ile konuşmadığı, bu nedenle de psikogram testlerinin uygulanamadığı vurgulandı.

'AKIL HASTALIĞI YOK'
Raporun sonuç bölümündeki değerlendirmede, sanığın cezai sorumluluğunu etkileyen, şuur ve hareket serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak bir akıl hastalığı ve zeka geriliği saptanmadığı belirtildi.
Raporda, ayrıca suçu işlediği sırada davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızanın olduğuna işaret edecek herhangi bir tıbbi bulguya rastlanmadığı kaydedildi.