kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
Günaydın  
AYŞE ÖZYILMAZEL

İşin sırrı hiç bağlanmamakta

Kural bu; bağlanmayacaksın. Ne insana, ne eşyaya... Yahu ben yine hastalıktan kırılıyorum. Grip aşısı olmayan sürüm sürüm sürünürmüş. Bu kış bir salgın çıktı, sağ olsun bana uğramadan geçemedi. "Kal gittiğin yerde, mutlu ol" dedim. Namussuz "İlle de seni öpmeden gitmem, mutlu olamam" çekti. Bu kez, şu boğaz ağrısıyla başlayıp, iki vakitte sizi yatağa çivileyen salgına yakalandım (Kesin İpek'ten geçti). Kafama çekiçle vuruyorlar, her yanıma taş bağladılar sanki.

CEP TELEFONU DÜŞMÜŞ
Gözlerimi açamıyor, kolumu kaldıramıyorum... Sesim çatır çutur. Neyse... Sabah Günsu geldi, yüz göz dağılmış. Ağladı ağlayacak... Çantasını koltuğa fırlattı "Off be, inanamıyorum" dedi. Panikle sordum "Ay n'oldu? Birine bir şey mi oldu? Kaza mı yaptın?" Apartmana girerken cep telefonu düşmüş, camı tuzla buz olmuş. Kaza geliyorum demez işte. Şimdi dert ettiği şeye bak. Yıkılmış. "Boşver, alt tarafı bir telefon, üzüldüğüne değer mi?" dedim. Dudağını büküp "Ama ben eşyalarıma çok bağlanırım" dedi. Haydaaa... Eh insanlara bağlanmaktan iyidir tabii! (Ayşe! çakar çakmaz çakan yazar.) Aslında ne insana ne eşyaya bağlanacaksın. Eşyaya bağlanırsan seni ille de yarı yolda bırakır. Çalınır, bozulur, kaybolur, kırılır... İnsana bağlanırsan... Eh o da eşyadan farksızdır. Aldatır, küstürür, ağlatır. İşin sırrı hiç bağlanmamaktadır. Sen kendine bağlan yeter. Bu arada sabah GÜNAYDIN'da okudum. Hani cep telefonundan bahsetmişken, aklıma geldi.

ONSUZ OLAMIYORUM...
Oyuncu Memet Ali Alabora hayatında hiç cep telefonu kullanmamış! İhtiyaç da duymuyormuş. Vay be, çok şık hareket. Sevgili okur bu gerçekten olabilir mi? Cep telefonu hiç kullanılmayabilir mi? Kullanıyorsak bırakılabilir mi? Vazgeçilebilir mi? Bırakırsak hayatımız daha da zorlaşır mı? Yoksa daha yalınlaşır, daha özgürleşir, daha tatlılaşır mı? Ne dersiniz? Bazen şu cep telefonu sigaradan beter görünüyor gözüme. Hem nefret ediyorum, hem onsuz olamıyorum. Tamam! Bazen çok işe yarıyor ama günümü zırt pırt bölmüyor mu, arayanlar cevap vermediğim zaman bozulmuyor mu, sinir oluyorum. Her ay o faturayı öderken de kendimle kavga ediyorum. Cep telefonunu bıraksak mı, bırakmasak mı? Bilemiyorum ama bağlanmamanın en iyisi olduğunu gayet iyi biliyorum.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın