kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
3 Nisan 2009, Cuma
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Tiyatro iki kalas bir heves değildir!

02.04.2009
70. sanat yılını 'Göktaşı' adlı tek gecelik oyunla kutlayan Tekin Akmansoy 'Medyatik' programında sert çıktı: Herkes tiyatrocu olamaz, tiyatro açamaz. Mutlaka tiyatro kanunlarının çıkması lazım!..
Yüksel Aytuğ'un sunduğu 'Medyatik' programına önceki akşam; 'Göktaşı' adlı oyunla 70'inci sanat yılını sahnede kutlayan Tekin Akmansoy ve aynı oyunda rol alan Akasya Asıltürkmen, 'Sonbahar' dizisinde Galip'i oynayan Erkan Petekkaya ve 'Binbir Gece' dizisinin Bennu'su Ceyda Düvenci konuk oldu. Akmansoy'un programda yaptığı açıklamalar dikkat çekti:

AKMANSOY'UN PİŞMANLIKLARI

* Tiyatrocu olmak için genç yaşta evden kaçtım. Bir süre sonra anladım ki, bu iş böyle olmaz, konservatuvara girdim. Lüzumsuz bir evlilik yaptım. İlk evliliğim büyük bir hataydı. Belki karşımdakinin hayatını da kararttım ama geçen bunca yıldan sonra büyük bir yanlış yaptığımın farkına vardım...

KAYNANALAR 32 YIL TEK TABANCA
* O yıllarda yabancı dizileri takip ediyordum. Kafamda Kayserili, sonradan görme bir iş adamının hikayesi vardı. 'Yapsam mı yapmasam mı?' diye düşünürken, çevremdekiler 'Yapma, rezil olursun' dediler. Yapmam gerektiğine inandım. Araştırmalar yaptım, ölçtüm, tarttım. Tamamen benim üslubumdaydı. Sağdan soldan alınmış değildi, kendi hikayemdi. Çok tuttu. 32 yıl ekranda tek tabancaydı. Bir daha 'Kaynanalar' gibi bir dizi gelmedi.

MESLEK BİRLİKLERİ OLMALI
* Herkes tiyatrocu olamaz! Tiyatro, 'İki kalas bir heves' değildir. Her önüne gelen tiyatro açamaz! Mutlaka tiyatro kanununun çıkması lazım. Meslek birliklerinin olması, bir arada ve organize çalışması lazım. Oyuncuların 90 dakikaya varan insan üstü çabalarının bir karşılığı olmalı.
Haberin fotoğrafları